Sfaturi practice privind vasele de gatit

Subtitlu

miercuri, 10 octombrie 2007, 18:19
2 MIN
 Sfaturi practice privind vasele de gatit

Oalele

* sint bune pentru fierberea unor cantitati mari de legume si pentru a gati supe si paste. 

* cele din materiale usoare sint recomandate pentru gatirea pastelor , pentru supe sint mai bune cele grele. Minerele trebuie sa fie durabile.

Tigaia tip teflon:

* Pentru a sota bucatelele pane de carne, a praji fileurile de peste si pentru omlete

* Puteti sota legume si carne dar nu se vor carameliza la fel ca intr-o tigaie obisnuita

* Sint usor de curatat, nu consumati la prepararea mincarii mult ulei sau grasime 

* Pentru curatare inmuiati-le si apoi spalati-le cu un burete moale si cu detergent lichid

Tigaia obisnuita:

* Pentru caramelizarea sau prajirea bucatilor de carne sau pentu sotarea legumelor

* Materialul acestor tigai actioneaza ca o ruta de scapare pentru apa nedorita care, altfel, ar preveni caramelizarea

* Tigaia ar trebui sa fie utilizabila si pentru cuptor

Cele mai bune materiale sint cele care se infierbinta repede si retin caldura, de preferat cele din otel inoxidabil cu partea centrala din aluminiu sau cupru.

Cuprul, de obicei, este ultimul luat in calcul in ceea ce priveste oalele de bucatarie. Este un excelent conducator de caldura. Cuprul reactioneaza cu alimentele acide astfel incit multe tigai sint acoperite cu otel sau cositor. Se pateaza usor si trebuie curatat cu regularitate.

Aluminiul este durabil si usor de curatat dar daca metalul este subtire se va incalzi neuniform. Aluminiul anodizat este un aluminiu tratat special care este mai dens si mai greu decit aluminul normal. Este un conducator foarte bun de caldura si este usor de intretinut.

Sfatul saptaminii: de fiecare data cind puneti in borcane mirodenii etichetati borcanul cu data. Acest lucru va va ajuta sa nu uitati cind a trecut data prospetimii lor.

Comentarii