Un ou "Avicola" va costa cu 100 de lei mai mult

joi, 13 iulie 2000, 23:00
1 MIN
 Un ou "Avicola" va costa cu 100 de lei mai mult

SC Avicola SA Botosani va majora pretul de vinzare la oua, urmind ca in perioada urmatoare aceeasi masura sa fie aplicata si in cazul carnii. Noul pret al oualor este 1800 lei, cresterea fiind de aproape 10%, vechiul pret variind intre 1600-1700 lei bucata. Decizia a fost luata de conducerea SC Avicola in urma cresterii preturilor la furaje si a diminuarii drastice a productiei de oua. "La aceasta ora nu mai avem oua in stoc. Am decis majorarea pretului la oua, pentru a acoperi costurile de productie. Cu toate acestea cresterea aplicata nu acopera in intregime cheltuielile de productie", a declarat Angela Tirigan, contabilul sef al unitatii. Ea a mai precizat ca, deocamdata, preturile la carnea de pasare comercializata de SC Avicola vor ramine aceleasi, deoarece unitatea mai are in stoc cantitati suficiente de carne. Situatia se va schimba odata cu epuizarea acestor stocuri, preturile fiind actualizate in functie de evolutia costurilor de productie.
Nu acelasi lucru se poate spune despre producatorii particulari din Hala Centrala, care imediat ce preturile la carburanti au fost majorate au urcat si ei preturile, cresterea fiind de aproape 20%. Carnea de porc si vita poate fi cumparata acum la preturi cuprinse intre 40.000 si 50.000, in functie de calitate, in timp ce in urma cu doua saptamini pretul unui kilogram de carne nu depasea 40.000 lei. Pentru multi botosaneni aceasta scumpire pare nejustificata deoarece pretul animalelor vii scade pe zi ce trece, lipsa furajelor fiind principala cauza. (Marius PRELIPCEANU)

Comentarii