Afaceri cu Trutulescu

luni, 18 mai 1998, 23:00
5 MIN
 Afaceri cu Trutulescu

Unul dintre asociati este cetatean grec, rezident in Romania
Firma braileana in discutie este "Rompsaron Impex" SRL, ai carei asociati au fost braileanul Storel Constantin Aldea si cetateanul grec Dimitrios Papadopulos. Asocierea dintre cei doi s-a terminat in luna noiembrie anul trecut, cind Storel Constantin Aldea s-a retras din societate. In luna februarie 1998, Papadopulos a radiat firma "Rompsaron" de la Camera de Comert si Agricultura Braila si a reinmatriculat-o la 5 februarie in Bucuresti. Obiectul de activitate al acestei societati comerciale a fost, inca de la infiintare, comertul – cu ridicata, cu amanuntul, intermedieri si comisionari – si ca obiect de activitate secundar era transportul rutier de marfuri, alte transporturi terestre si taximetrie.
Atit Papadopulos cit si Aldea au confirmat ca, in anul 1996, in asociere cu Loredana Trutulescu, "Rompsaron" a demarat procedurile pentru infiintarea unei filiale la Buzau, orasul natal al colonelului Gheorghe Trutulescu. Variantele celor doi asociati difera insa in ceea ce priveste motivele si conditiile incheierii acestui contract de asociere. Astfel, Dimitrios Papadopulos sustine ca el n-a stiut de existenta acestui contract, decit in urma cu maximum doua saptamini. "Eu am gasit acum o saptamina acest contract intre doamna Trutulescu si domnul Aldea. Insa, dupa ce m-am dus si am verificat, am constatat ca acest contract nu mai e valabil. A fost un contract facut in 1996, pentru niste transporturi, insa n-a functionat absolut nimic. M-am uitat, am analizat, am luat legatura cu multe personalitati. Nu. Intr-adevar contractul exista, este o filiala deschisa la Buzau a firmei «Rompsaron». Dar, cum a fost deschisa asa s-a si inchis. (…) Nu s-a lucrat deloc pe aceasta filiala din Buzau. In primul rind, cel care era interesat sa vada ce e cu firma asta – mai ales de cind cu scandalul Trutulescu – eram eu. (…) Aceasta filiala de la Buzau nu numai ca n-a functionat, dar nici n-a fost inregistrata pina la sfirsit, adica nu s-au finalizat actele" – ne-a declarat Dimitrios Papadopulos, contactat telefonic de "Monitorul". Acesta a mai precizat ca motivul asocierii l-a constituit activitatea de transporturi, insa, avind in vedere ca Rompsaron avea acest domeniu de activitate, Papadopulos n-a putut sa precizeze necesitatea asocierii cu Loredana Trutulescu. "Intrebati-l pe domnul Aldea. Nu stiu, nici macar nu exista semnatura mea nicaieri, ca atunci nu manipulam eu intreprinderea. Eu pot sa va spun numai din noiembrie 1997, cind Aldea s-a retras" – a precizat Dimitrios Papadopulos.
Dupa citeva zile de incercari, ieri am reusit sa-l contactam si pe Storel Constantin Aldea, la sediul SC "Dorna Comexim" SRL (Pizzeria "Ciao"), care ne-a confirmat la rindul sau contractul de asociere incheiat cu Loredana Trutulescu. Conform afirmatiilor lui Aldea, motivul asocierii a fost urmatorul: "Noi am adus un mijloc de transport si nu se putea inmatricula aici si soferul, nu stiu prin ce cale, i-a gasit pe astia (n.r. – Trutulestii). Dar a ramas la stadiul de tentativa (n.r. – asocierea), (…) nu s-a lucrat pe ea, nu a fost inregistrata la Camera de Comert de la Braila, asa ca… Deci a picat treaba. Eu nici nu eram atunci in tara, eram in Grecia". Pe parcursul convorbirii Storel Aldea a mai precizat ca vehiculul care trebuia inmatriculat era un tir pentru transport marfuri. "Mi s-a comunicat telefonic (n.r. – in timp ce se afla in Grecia, dupa cum a afirmat anterior) ca s-ar putea sa existe posibilitatea inmatricularii la Buzau, prin acest om – deci, practic eu nici nu l-am cunoscut. Am zis «bai, vedeti ce puteti sa faceti». Dar, cind m-am intors la Braila am luat legatura cu domnul Tanasoiu (n.r. – colonel in cadrul Politiei Rutiere), mi-a explicat conditiile de inmatriculare si s-a renuntat la idee (n.r. – privind asocierea cu Loredana Trutulescu). Tirul a fost inmatriculat la Braila fara nici o problema" – a spus Storel Aldea.
Dupa ce, initial, a afirmat ca nu l-a cunoscut pe cel care a intermediat incheierea contractului dintre el si sotia colonelului SPP, Aldea a revenit amintindu-si ca respectivul ii era sofer la firma. "Nu mai stiu exact. Daca retin, cred ca-i vorba de sofer. Daca nu ma-nsel, cred ca e si ceva ruda cu ei (n.r. – cu sotii Trutulescu)" – a afirmat Storel Aldea. Promitind ca va incerca sa cerceteze niste acte sa afle numele exact al soferului, el a fost de acord sa fie contactat telefonic peste zece minute. La termenul stabilit, la telefon a raspuns alta persoana, care a afirmat ca domnul Aldea nu este, "a plecat acum cinci minute". Respectiva persoana nu credea ca Aldea se va mai intoarce la firma: "La plecare, mi-a spus ca astazi nu mai este de gasit. Banuiesc ca a plecat undeva si nu se mai intoarce astazi. Asta e."
Unul dintre bogatii Brailei
Numele lui Storel Aldea este foarte cunoscut printre cetatenii urbei, el fiind unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri. Pe linga asocierea cu Dimitrios Papadopulos, Aldea mai este asociat la inca trei firme. La "Dorna Comexim SRL" este unic asociat, aceasta firma, inmatriculata cu nr. J 9 1463/1992, avind un capital social de 82 de milioane lei. Principalele obiecte de activitate ale acestei societati sint restaurante, cafenele si baruri fara spectacol, iar dintre obiectele secundare de activitate, pe linga comert cu amanuntul si cresterea porcilor, mentionam "intermedierile in comertul cu masini, echipamente industriale, nave si avioane" precum si "intermedieri in comertul cu produse diverse". In anul 1993, Storel Constantin Aldea a infiintat impreuna cu Florica Aldea societatea "Alstof Impex" SRL. In anul urmator se asociaza cu Marioara Nistor si infiinteaza "Stomaris Trade" SRL.
Interesant este si faptul ca Storel Aldea prin firma sa, "Dorna Comexim" a cistigat trei ani la rind licitatiile organizate de Directia Generala a Finantelor Publice de Stat (DGFPS) pentru comercializarea produselor alimentare, alcoolice si a tigarilor confiscate de Politie, Garda Financiara si Vama Braila. Pentru acest an, Aldea ne-a declarat ca a cistigat licitatia cu o oferta de comision de 13,5%. Reamintim ca seful Biroului de evidenta si valorificare a bunurilor confiscate din cadrul DGFPS, Marcel Saracutu, ne-a precizat ca cel mai mare comision luat in discutie la organizarea licitatiei a fost de 15%. Deci "lupta" pentru adjudecarea acestei licitatii s-a derulat in intervalul a doar 1,5 procente. Conform aceleiasi surse din DGFPS, in primul trimestru al acestui an s-au valorificat produse alimentare, bauturi alcoolice si tigari confiscate in valoare de 100.991.000 de lei. Daca reamintim ca in Vama Braila se afla in prezent confiscata captura de tigari de contrabanda de pe nava "Kasira", transport evaluat la aproximativ 2,5 miliarde de lei, e usor de calculat ce comision "gras" va obtine societatea lui Aldea din comercializarea acestora. (Marilena SEVERINEANU)

Comentarii