Ambulanta a fost paralizata timp de doua ore

vineri, 07 iulie 2000, 23:00
3 MIN
 Ambulanta a fost paralizata timp de doua ore

Timp de doua ore, Statia Judeteana de Ambulanta Braila a fost ieri in greva de avertisment, asigurind solicitarile catre salvare cu doar o treime din ambulante.
Printre revendicarile pe plan national ale sindicatului "Ambulanta" se numara marirea salariilor personalului, conform fiselor de evaluare, in limitele stabilite de Ordonanta de urgenta nr. 24/2000 a Guvernului Romaniei, care trebuia aplicata de la 1 aprilie a.c.; alocarea unui procent de minim 4,5 Serviciului Judetean de Ambulanta, dirijarea fondurilor din programul elaborat de Ministerul Sanatatii privind creditul Bancii Mondiale cu prioritate catre serviciile de ambulanta; acordarea biletelor de odihna si tratament pentru membrii sindicatului SAJ cu reducere de 50 la suta din costul acestora. "Ca sa putem face o marire de salarii, conform fiselor de evaluare, avem nevoie de bani, dar pina acum nu am fost platiti pentru serviciile facute, desi acest lucru este prevazut in contractul cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate", ne-a spus ieri dr. Florin Stefan, directorul SAJ.
Potrivit sursei citate, repartizarea banilor pentru Serviciul de Ambulanta de catre CJAS s-a facut pe criterii istorice, "la gramada", fara a se tine seama de ordinea prioritatilor.
"Ambulanta nu poate fi platita «la gramada», ci tinindu-se cont de urgentele majore, de gradul 0-1 si urgentele de gradul 2.
Pe luna iunie, solicitarile la SAJ au crescut cu 60 fata de luna mai, ajungind la 4130 numai pentru Ambulanta din municipiu.
In plus, CJAS va incheia cu SAJ contracte pentru 265.000 de asigurati, iar pentru restul populatiei, pina la 400.000 de locuitori, ni s-a spus sa facem contracte cu casele paralele. Acest lucru inseamna sa incheiem contracte cu Casa transportatorilor, a Politiei si Armatei, Ordinii Publice.
Asistatii social sint platiti de Ministerul Muncii, Primariei si Consiliului Judetean. Astazi, (vineri – n.r.) ni s-a spus ca Primaria si Consiliul Judetean raporteaza asistatii social la Directia Muncii si Protectiei Sociale, care plateste 7 la suta catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si nu mai inteleg de ce sintem plimbati pe drumuri de CJAS pentru a incheia alte contracte", ne-a mai spus dr. Florin Stefan.
Pentru a negocia solicitarile sindicatului de la Ambulanta, joi a avut loc o intilnire la CJAS intre conducerea acesteia si reprezentantii SAJ.
"Am plecat pe la orele 17 de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si ni s-a promis ca ni se vor da 733 milioane lei in cursul zilei de vineri, 466 milioane pentru salarii si diferenta pentru benzina, lubrifianti, etc. Astazi dimineata ni s-a transmis ca nu ni se vor mai da acei bani, ci mai putini", ne-a mai declarat ieri directorul SAJ.
Ieri, intre orele 10 si 12, cit a durat greva de avertisment de la Serviciul de Ambulanta, au fost asigurate toate urgentele solicitate. Dr. Florin Stefan ne-a spus ca oamenii pe care ii conduce nu vor sa puna in pericol sanatatea brailenilor care apeleaza la Salvare prin aceste forme de protest, ci isi solicita doar drepturile legale, ignorate de CJAS.
"Vrem sa fim platiti, conform legii, pentru serviciile pe care le prestam. Daca sintem platiti pe solicitari, se pot mari si salariile", a conchis dr. Florin Stefan. (Tudorita TARNITA)

Comentarii