Primavara – sezonul marilor incendii

luni, 13 martie 2000, 00:00
2 MIN
 Primavara – sezonul marilor incendii

Odata cu venirea primaverii si mai ales a zilelor calduroase, marea majoritate a brailenilor ce locuiesc la case dar si cei care-si desfasoara activitatea in vederea curatarii drumurilor si bulevardelor, va demara mult obisnuita curatenie de sezon. Insa, primavara aduce in Braila nu numai zilele calduroase, ci si binecunoscutul vint de Baragan.
"Aceasta curatenie de primavara se va desfasura in curtile particulare ale oamenilor, in parcuri, spatii verzi si pe bulevarde. De obicei, resturile rezultate in urma curateniei sint distruse prin ardere. Primavara, intotdeauna creste numarul incendiilor care au la origine focuri in aer liber", ne-a declarat maior Gheorghe Pascali, ofiter in relatii cu publicul al Grupului de pompieri militari "Dunarea" Braila.
Aceeasi sursa aduce la cunostinta tuturor brailenilor ca, pentru a evita producerea unui dezastru in acest sezon, trebuie avute in vedere mai multe reguli de prevenire. In primul rind, trebuie evitat executarea focului in aer liber pe timp de vint. A doua regula de prevenire, ce nu poate fi neglijata, este aceea ca locul in care se executa arderea sa fie cit mai departe de alte materiale inflamabile si constructii (case, grajduri, capite de fin). De asemenea, in permanenta in apropierea focului sa existe mijloace de stingere in cazul in care acesta a scapat de sub control, cum ar fi: apa, greble, cazmale s.a. Pentru o mai sigura efectuare a acestui proces, este necesar sa se puna pe foc cantitati mici de materiale iar focul sa fie in permanenta supravegheat.
"Trebuie avut in vedere ca la orice astfel de foc sint periculoase nu numai flacarile ci si scinteile. O singura scinteie isi pastreaza capacitatea pe o raza de 20 metri. Speram ca in aceasta primavara, cetatenii Brailei vor avea in vedere normele de prevenire a unor astfel de dezastre, iar numarul incendiilor va scadea", mai spune maior Gheorghe Pascali. (Gina PAVLICENCO)

Comentarii