Politia a lansat "formularul cetateanului"

miercuri, 03 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Politia a lansat "formularul cetateanului"

Incepind de ieri, Inspectoratul de Politie al judetului Vrancea (IPJ) a pus la dispozitie formulare tip in care cetatenii isi pot expune doleantele si reclamatiile, pot sesiza o infractiune sau o incalcare a legii sau pot reclama comportamentul abuziv al unui politist.
Formularul cetateanului, asa cum este denumit noul model de reclamatie, se gaseste la toate posturile de politie, la politiile orasenesti, la Politia municipiului si la sediul IPJ. In plus, puteti cere acest formular de la orice sectorist pe care il intilniti pe strada. Politistul este obligat sa va dea hirtia, gratis. Aceasta o puteti completa acasa.
Reclamatia cetateanului trebuie sa fie primita la orice ora din zi si din noapte la postul de politie, la politia oraseneasca, la IPJ sau de catre orice sectorist sau echipaj de politie. "Inspectoratul de Politie al judetului Vrancea vine in acest fel in sprijinul cetateanului printr-o mai mare operativitate in rezolvarea plingerilor, sesizarilor si reclamatiilor. Aceste formulare primesc automat un numar de inregistrare. In plus, maniera in care sint facute aceste formulare permit o contabilizare stricta a sesizarilor cetateanului. Oricum, anchetarea unui caz isi urmeaza cursul firesc. Operativitatea insa vine din faptul ca fapta sau situatia semnalata de cetatean este trimisa spre rezolvare in cel mai scurt timp la serviciul competent", ne-a explicat capitanul Gheorghe Ilinoiu, seful compartimentului de prevenire a criminalitatii din IPJ.
Daca simtiti nevoia sa ramineti anonim in reclamarea unui fapt, noul formular va permite acest lucru. Astfel, rubrica prevazuta spre completare a datelor personale este facultativa la completare.
Reclamatie record
Capitanul Gheorghe Ilinoiu a declarat reporterilor ca, introducerea noului formular il obliga pe reclamant sa nu mai "bata cimpii". Spatiul limitat destinat sesizarii propriu-zise este de zece rinduri. Cetateanul care s-a decis sa vorbeasca trebuie sa se rezume la acestea. "Am avut cazuri in care reclamanti – sa le spunem de profesie – scriau foarte multe pagini. Cu ceva vreme in urma, a fost lasata o reclamatie la Politie, un adevarat volum de circa 150 de pagini", isi aminteste capitanul Gheorghe Ilinoiu.(Staicutu ILIE)

Comentarii