Situatia contabila a clubului Foresta este un mare secret

vineri, 17 octombrie 1997, 23:00
3 MIN
 Situatia contabila a clubului Foresta este un mare secret

Intre Consiliul Local Suceava si SC CLUB BUCURESTI BAVARIA 2000 SRL a fost incheiat un contract de asociere in participatiune avind ca obiect sustinerea activitatii fotbalistice, contract care ridica multe semne de intrebare. Investigatiile realizate de reporterii "Monitorului de Suceava" au drept scop clarificarea situatiei generate de derularea contractului de asociere dintre cele doua parti, nefiind in nici un fel indreptate impotriva activitatii fotbalistice din judet.
In cursul zilei de ieri, Comisia Economica a Consiliului Local a solicitat Primariei, printr-o adresa, urmarirea si executarea contractului cu SC CLUB BUCURESTI BAVARIA 2000. In acelasi timp, potrivit declaratiilor lui Gheorghe Vladau – presedintele Comisiei Economice a Consiliului Local s-a cerut comisiei de cenzori sa analizeze si sa prezinte, la urmatoarea sedinta a Consiliului Local, un raport referitor la modalitatea de derulare a contractului de asociere in participatiune dintre Consiliul Local Suceava si SC CLUB BUCURESTI BAVARIA 2000. Gheorghe Vladau a afirmat ca, in termen de 15 zile de la transmiterea din partea Consiliului Local Suceava catre societatea vizata a cererii de achitare a datoriilor conform contractului incheiat (adresa din 10 octombrie a.c.), se va transmite, conform legii, o somatie de plata, iar in termen de 5 zile de la aceasta noua adresa, daca societatea nu va da curs cererii Consiliului Local, se va urma calea juridica normala de recuperare.
Gheorghe Vladau a declarat ca exista si un alt aspect care vizeaza situatia debitelor, constind in principal din chirii neplatite catre bugetul Consiliului Local de catre societatile comerciale care functioneaza in spatiile comerciale preluate prin protocol de catre SC CLUB BUCURESTI BAVARIA 2000 SRL, care se ridica la "sute de milioane de lei".
Incepind cu 15 iulie 1997, conform dispozitiei de preluare, societatea urma sa preia administrarea spatiilor din bazar odata cu personalul salariat de aici, 23 de persoane urmind sa fie detasate la SC CLUB BUCURESTI BAVARIA 2000. Pentru aceste persoane, Consiliul Local a platit salariile in continuare pentru lunile iulie si jumatate din august, pentru ca "oamenii trebuiau sa-si primeasca de undeva salariile", conform declaratiei lui Nicolae Bujor, sef Serviciu Contabil la Primaria Suceava. Acesti bani nu au fost recuperati de la SC BAVARIA 2000.
O alta declaratie apartine lui Gheorghe Arhire, sef Serviciu Plati si Pensii la Directia Muncii si Protectiei Sociale Suceava, caruia Eugen Hutu i-a propus sa preia functia de director economic la FC Foresta. El a acceptat initial aceasta propunere, cu conditia ca sa i se puna la dispozitie actele contabile ale clubului. Aceasta cerere a fost facuta cu circa o luna si jumatate in urma. Cum nici pina la aceasta data nu i-a fost pusa la dispozitie documentatia ceruta, Gheorghe Arhire nu a semnat nimic cu si in numele Clubului Foresta Falticeni. El a declarat ca, in situatia in care ii vor fi puse la dispozitie toate informatiile referitoare la evidenta contabila a clubului, este dispus sa intre in atributiunile functiei care i-a fost propusa.
Surse provenind din rindul fotbalistilor afirma ca echipa a II-a (fosta FC Bucovina Suceava) a fost neglijata de la preluarea clubului de catre SC CLUB BUCURESTI BAVARIA 2000, fotbalistii fiind permanent nemultumiti fata de tratamentul discriminatoriu la care sint supusi. Gurile rele sustin chiar ca echipa a doua este condamnata, din start, la retrogradare, in divizia C. In aceste conditii, microbistii suceveni cred ca, daca echipa de divizie A va retrograda, aceasta se va intoarce la Falticeni, iar Suceava va ramine cu o echipa in divizia C. Lipsa banilor, chiar si la echipa Foresta I, a atras nemultumirile jucatorilor, trei dintre acestia intocmindu-si dosarele pentru a deveni jucatori liberi. (Neculai ROSCA, Nae FILIP)

Comentarii