„Jazz in cartier“ a incins spiritele la Terasa Breazu

duminică, 23 septembrie 2007, 20:14
2 MIN
 „Jazz in cartier“ a incins spiritele la Terasa Breazu

Acum doi ani, Mihaela Marculeascu lansa un proiect muzical care avea menirea de o scoate jazzul si blues-ul din mediul elitist si a le apropia de publicul larg . A invitat sa concerteze la Iasi muzicieni cunoscuti, precum Harry Tavitian, Marius Pop, Anca Parghel, A.G. Weinberger, Steve Gibbons, Eldad Tarmu, Henry Franklin, dar nu pe scene consacrate, ci la localuri din diverse cartiere iesene.

Vineri seara, echipa „Jazz in cartier", formata din Liviu si Mihaela Marculescu si Sebastian Baciu, a sarbatorit cu mare fast doi ani de la lansare proiectului. Terasa Breazu din dealul Copoului a fost arhiplina, iar cele doua trupe invitate au dat tot ce a fost mai bun. „A fost un adevarat regal de jazz. A fost un succes aproape previzibil, avind in vedere invitatii: componentii  trupei «Trenul de noapte», Jazz Maraton Concept si  trompetistul Emil Bazga, sosit de curind de la New York. Cred ca am reusit sa realizez la Iasi aceeasi atmosfera din cluburile bucurestene si, poate, chiar mai mult, pentru ca la un moment dat am avut senzatia ca ma aflu intr-un concert transmis pe Mezzo", spune Mihaela Marculescu.

Pentru publicul spectator, seara a fost cum nu se poate mai antrenanta. Muzicienii s-au intrecut in improvizatii care le-au adus ropote de aplauze si strigate de entuziasm. La un moment dat,  Marcian Petrescu, membru al trupei „Trenul de noapte", care a venit la Iasi cu zece muzicute din colectia sa de peste 60, s-a alaturat jazzmanilor Emil Bazga, Virgil Popovici si Liviu Marculescu, intr-o perfecta fuziune a stilurilor.

Unul dintre momentele savuroase ale serii a fost cel in care o cintareata de culoare, prezenta la concert alaturi de Victor Lavric, a urcat pe scena pentru a interpreta doua piese. Publicul a primit-o cu caldura, rasplatindu-i vocea deosebita cu aplauze. „Sint fericita ca toata lumea s-a simtit foarte bine", ne-a declarat Mihaela Marculescu, care a prezentat evenimentul  alaturi de Alexandru Sipa, organizator de concerte de jazz si blues.

Seara s-a incheiat cu artificii, imediat dupa ce tinerii din Academic Group, trupa lui Romeo Cozma, au sustinut un mini-recital. „Eram convinsa ca concertul de vineri seara va fi cel care va incheia proiectul «Jazz in cartier», insa succesul acestuia ma determina sa continui", spune Mihaela Marculescu.

Comentarii