Dresuiala sau ciorba cu lapte batut

vineri, 10 septembrie 2010, 18:40
1 MIN
 Dresuiala sau ciorba cu lapte batut

De fapt dresuiala e un soi de ciorba de cartofi noi insa poate fi facuta si iarna. 

Pentru o oala de 6 litri de ciorba nevoie de:
– o oala de lapte prins (2 litri de lapte pus la prins cu 2 zile inainte)
– 1 kg de cartofi noi marunti
– un morcov mare
– o ceapa mare sau 2 mai mici
– 1 ou
– verdeata (patrunjel verde tocat marunt)

Se curata cartofii, se pun la fiert si se adauga morcovul ras si ceapa taiata marunt. Intre timp se smintineste oala de lapte prins cu alte cuvinte se scoate smintina. Intr-un castron se bate oul intreg si se amesteca cu smintina. Cind cartofii sint fierti, se rastoarna laptele prins in oala si se lasa cit sa mai dea un clocot. Apoi se da oala de pe foc, se adauga sare si piper dupa gust, smintina cu oul sI verdeata. Se serveste fierbinte sau rece din frigider. E racoritor intr-o dupa-amiaza calda sau incalzeste trupul intr-o zi mai rece de toamna. (Ioana BENESCU, Roman)

Comentarii