Salata festiva de citrice din bucataria caraibelor

vineri, 20 noiembrie 2009, 18:20
1 MIN
 Salata festiva de citrice din bucataria caraibelor

Pentru saptamana aceasta vom pregati o salata de fructe exotice: citrice si avocado impreuna cu seminte de floarea soarelui, castravete si ceapa.

Ingrediente: 3 fructe de grapefruit curatate, 3 portocale curatate, un virf lingurita sare, un castravete mediu, taiat marunt, seminte de floarea soarelui, 2 bucati avocado taiate felii, 2/3 cana otet, 1/3 cana zahar, o ceapa mica taiata inele.

Mod de preparare: Se taie fructul de grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde din zeama. Intr-un vas mare se amesteca citricele, castravetelecuratat de coaja si feliat subtire, ceapa taiata rondele fine si feliile de avocado. Peste sucul de la grapefruit si portocala se mai adauga suc de portocale, pina se face aproximativ o cana. Acesta se amesteca bine cu otet, zahar, sare si un praf de piper, exact dupa gustul fiecaruia. Amestecul se toarna peste fructe si timp de doua-trei ore se lasa la marinat in frigider. Cind se serveste se adauga semintele de floarea soarelui. Se scot fructele din marinata. Se servesc pe un platou decorat cu frunze de salata cu putin sos de marinata deasupra. (Manuela ANDREI)

Comentarii