Ancheta la dosarele ANL

joi, 27 august 2009, 21:20
2 MIN
 Ancheta la dosarele ANL

Modul in care au fost repartizate cele 48 de apartamente ANL construite la Dorohoi a intrat in atentia politistilor de la Investigarea Fraudelor Economice. Incepand de ieri, ofiterii au luat la puricat dosarele pentru a stabili daca au fost respectate criteriile de repartizare si daca in dosare exista documente care ar fi majorat in mod ilegal punctajul unora dintre solicitanti.

Printre documentele care ar fi putut creste ilegal punctajul se numara adeverintele medicale ce atesta existenta anumitor afectiuni sau contracte de inchiriere fictive. Anchetatorii s-au abtinut de la orice declaratie, insa surse neoficiale afirma ca totul a plecat in urma unui autodenunt. Mai exact, unul dintre solicitanti a sesizat ca a dat mita in valuta unui membru al comisiei de analiza si evaluare pentru a-i facilita obtinerea unui punctaj mai mare si implicit a unei locuinte ANL. Lucrurile au iesit la iveala dupa ce cel care a dat banii nu a obtinut locuinta mult visata si a sesizat politistii.

Alin Sorin Clim, viceprimarul municipiului si presedintele Comisiei de analiza si evaluare a dosarelor ANL, a precizat ca nu stie despre suspiciunea de luare de mita. „Politia a solicitat copii ale documentelor de la Comisie. Daca exista suspiciunea ca unul dintre membrii comisiei a luat mita si acest lucru se va confirma, atunci va suporta rigorile legii. Ca presedinte, eu am solicitat chiar in prima sedinta corectitudine maxima", a declarat viceprimarul Dorohoiului.

Mai transant in declaratii a fost edilul sef, care a spus ca „de vreme ce Politia face cercetari inseamna ca exista unele suspiciuni", insa a tinut sa precizeze ca nu a primit nimic oficial in acest sens. „Am auzit ca cineva ar fi dat bani unui salariat al Primariei. Am vrut sa am o discutie cu respectivul salariat, dar este in concediu medical. Oricum, daca se va confirma, salariatul va raspunde in fata legii", a declarat Dorin Alexandrescu.

Daca se va dovedi ca unele locuinte au fost repartizate ilegal, acestea vor fi eliberate si acordate urmatorilor de pe lista de asteptare care insumeaza 91 de solicitanti.

Ancheta fara dosare penale la Botosani

O ancheta similara a fost declansata in urma cu patru ani si la Botosani, insa, desi politistii au considerat ca mai multe persoane au primit locuinte desi au declarat in fals ca nu ar mai fi avut case, in final nu s-a facut niciun dosar penal. Acestea au scapat de acuzatii, dupa ce anchetatorii au stabilit ca spatiile detinute de acestia nu se incadrau in definitia legala a termenului de „locuinta". 

Sursa: Monitorul de Botosanihttp://www.monitorulbt.ro/

Comentarii