A inceput razboiul Iasi – Suceava

marți, 06 iulie 1999, 23:00
2 MIN
 A inceput razboiul Iasi – Suceava

In ciuda opozitiei presedintelui clubului, Vasile Drutca, FC Municipal Poli Iasi a plecat ieri spre Tirgu Neamt, acolo unde, pe o perioada estimata la aproape 10 zile, fotbalistii ieseni se vor pregati incepind chiar de dupa amiaza trecuta. In autobuzul cu care s-a plecat spre Tirgu Neamt s-au urcat 21 de fotbalisti, valoarea actuala a lotului fiind cotata ca cea mai slaba de dupa 1989. S-a ajuns aici datorita nepriceperii, a intereselor personale si, nu in ultimul rind, a lipsei de autoritate in ceea ce priveste cei 11 jucatori care au plecat de la Iasi in ultima luna. Antrenorii Mihai Danila si Marian Moldovan care au spus ca au pregatit un regim spartan pentru "alb-albastri" au spus la plecare ca doar cine va rezista va ramine in lot, chiar daca asta ar insemna ca gruparea din Copou sa porneasca in noul sezon cu 17 sau 18 jucatori!
Au plecat spre Tirgu Neamt portarii Cimpeanu, Moraru si Chirila si jucatorii de cimp Gavrilescu, Petrache, Urdaru, Paraschiv, Cantea, Gheban, Rudac, Ilie, Onofras, Caunei, Cotan, Onut, Ancuta, Sandu, Chiper, Dobrea, locul ultimilor doi plecati, Botan si Cojocaru, fiind luat de Ciocoiu si Brighiu.
Apropo de cei doi titulari ai sezonului trecut, surse din clubul iesean au declarat ca FCM Poli ar putea reclama la FRF racolarea de catre NC Foresta Suceava a unor jucatori aflati sub contract pe inca trei ani. Se pare insa ca nimeni nu va misca un deget nici in acest caz. Mai trist este faptul ca a aparut o varianta prin care se spune ca Foresta ar avea acoperite posturile pe care joaca Botan si Cojocaru si numai dorinta sucevenilor de a destabiliza definitiv o potentiala contracandidata la lupta pentru promovare a dus la aducerea celor doi in nordul Moldovei. (Ovidiu MINEA)

Comentarii