A venit vremea victoriei

sâmbătă, 11 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 A venit vremea victoriei

Dupa trei infringeri consecutive suferite in campionat, careu au dus-o pe locul opt in clasament, Penicilina are sansa azi de a-si imbunatati pozitia, cu conditia sa invinga pe Braiconf in meciul de pe teren propriu. Momentan, brailencele se afla in fata fetelor noastre in clasament, cu un punct in plus, dar daca Penicilina cistiga, ele fac "rocada".
Iesencele au jucat destul de bine miercuri, desi au pierdut pe terenul campioanei en-titre, Rapid, cu 1-3. Antrenorul Nicu Roibescu spune ca momentul cheie al jocului din Giulesti a fost cel din finalul setului patru, la 2-1 pentru gazde, cind Penicilina a condus cu 24-23 si 25-24, dar a ratat de putin intrarea in tie-break. Probabil ca hotaritoare in stabilirea invingatoarei a fost lipsa din echipa noastra a Laurei Dulcianu, accidentata si forma slaba a celor doua ridicatoare, Dana Dochia si Elena Cozma. In ceea ce o priveste pe Dulcianu, aceasta a fost deja operata la Bucuresti, dar se pare ca i s-au descoperit complicatii la rotula piciorului drept si refacerea ei ar putea fi mai lunga decit se anticipa.
In aceste conditii, ultimele trei meciuri ale turului, cu Braiconf, Universitatea Bacau si Dinamo, se anunta foarte dificile pentru echipa noastra, care trebuie sa se mobilizeze exceptional si sa dea dovada mai mult ca niciodata de coeziune. Brailencele vin dupa o partida obositoare disputata miercuri pe propriul teren, cistigata cu 3-2 in fata noii promovate Astrel Sibiu. Vedetele echipei antrenate de Jean Preda sint veterana Lenuta Trica si ex-dinamovista Doinita Postelnicu. Braiconf nu a mai invins la Iasi din vremuri imemoriale si trebuie sa speram ca traditia se va pastra. Echipele probabile:
Penicilina: Dochia, Ruxandoiu, Androhovici, Formagiu, Giurgea, T. Popa.
Braiconf: Trica, Oncia, Postelnicu, Miu, Porojan, Girip.
Celelalte meciuri ale etapei sint: RATB – Rapid; CSU Galati – Unic Piatra Neamt; Gaz Metan Tirgu Mures – Universitatea Craiova; Dacia Pitesti – Dinamo; Astral Sibiu – Universitatea Bacau. (ICT)

Comentarii