Adio, patriotism local!

joi, 30 august 2001, 23:00
3 MIN
 Adio, patriotism local!

Poli Unirea a ratat un bun prilej de a se impaca cu propriii suporteri, miercuri dupa amiaza cind a cedat in Cupa Romaniei in fata solidei Foresta Suceava cu 1-2. Faptul ca jucatorii ieseni s-au daruit exemplar, facind ca meciul sa fie pe muchie de cutit pina la final a mai sters ceva din amaraciune, publicul iesean dovedind ca stie si sa piarda frumos. Dincolo de rezultat, impresia ca Poli a atins limita maxima de care este capabila actualmente a fost aproape evidenta. Din nefericire, intentia de formare a unei echipe exclusiv din jucatori locali pare deja sortita esecului, valoarea celor ce compun actualmente lotul fiind sub obiectivul propus.
De altfel, campania de intarire a lotului a si demarat. Au fost rechemati la echipa Capusa si George Serban, care apartin clubului, au venit deja de la Bistrita mijlocasul dreapta Florin Dan (22 ani) si fundasul stinga Dinu Sinmartean (19 ani), fratele internationalului de tineret Lucian, ce vor fi testati pina saptamina viitoare, luni va ajunge in Copou pentru teste si onesteanul Stamate; de asemeni se poarta discutii cu experimentatii State (Dunarea Galati), si fostul jucator al lui Poli, Ion Radu.
Si asta pentru ca, asa cum am mai spus, miercuri, citiva jucatori au dezamagit total. Principalii restantieri au fost Costel Ilie si Bozianu, in grupul deceptiilor intrind si liberoul Adrian Ilie ale carui gafe au transmis apararii si echipei o profunda nesiguranta. In atare conditii greul a fost dus in aparare de Petrache – excelent, chiar in conditiile in care l-a marcat pe cel mai periculos jucator al oaspetilor (Pacurar), Gheban, care creste de la joc la joc si Danut Munteanu, care compenseaza prin daruire si experienta lipsa jocurilor din ultimul an. Mai mult se astepta de la portarul Cimpeanu si Tiron, revenit abia pe final, in timp ce in fata apararii Andrus a muncit enorm. A surprins la inceput decizia tactica de a incepe un joc de acasa cu un singur virf, Brighiu insa colaborarea acestuia cu "play-maker-ul" Condurache, ce a jucat impins spre avanposturi, a fost destul de buna in prima repriza. In repriza secunda, "5-4-1"-ul de inceput s-a transforma in "5-3-2", Dragoi aducind un plus de exeperienta la mijloc. Din nefericire pentru el Dobrea, care a aparut ca al doilea virf, acesta nu a reusit sa-si ofere un cadou legat de ziua de nastere, nespeculind oportunitatile aparute. Pe final, juniorul Cristea nu putea sa schimbe datele jocului.
Pe linga faptul ca suporterii au primit fair-play infringerea, aceasta a mai adus un alt cistig: in rindul Consiliului de Administratie a aparut o incrincenare si mai mare legata de indeplinirea obiectivului de revenire in divizia B. La minusuri am mai putea trece citeva elemente legate (iarasi!) de organizare: ora de incepere a fost anuntata gresit, cu jumatate de ora mai devreme, listele cu formatiile contineau mai multe greseli si au ajuns destul de tirziu la reprezentantii mass-media, etc. Cel mai lugubru element a fost insa asa numita mascota a echipei aparuta pe programul de meci editat chiar de gazde care infatiseaza un pusti stirb cu un tricou care nu-i acopera buricul. O fi Poli in C, dar parca nu asta este imaginea dorita! (Ovidiu MINEA)

Comentarii