Afacere in familie: dinamovistii intre ei

miercuri, 25 martie 1998, 00:00
2 MIN
 Afacere in familie: dinamovistii intre ei

Astazi, de la orele 15:00, la Bucuresti si Rm. Vilcea vor avea loc semifinalele Cupei Romaniei. Desi, evident, sint doar doua meciuri in discutie, unul dintre ele reprezinta un autentic cap de afis: partida Dinamo – Rapid, care se va disputa pe stadionul "Lia Manoliu". Din punct de vedere valoric, este foarte clar ca avantajul este de partea echipei antrenate de Mircea Lucescu. Aceasta diferenta s-a vazut, de altfel, si in cele doua partide de campionat disputate in toamna, ambele cistigate de visinii cu scorul de 2-0. Desi Rapidul este angrenat si in lupta de campioana a tarii, conducerea gruparii de sub Grant nu minimalizeaza competitia K.O., considerind-o ca varianta de rezerva in eventualitatea pierderii duelului din campionat cu Steaua. Interesul giulestenilor pentru Cupa este demonstrat destul de elocvent si de tam-tam-ul creat in urma cazului Chirila-Hildan, care a incins la maximum spiritele din cele doua tabere. Daca Rapidul urmareste ambele fronturi ale fotbalului intern, este clar ca Rapidul este mare favorita. Dinamo insa n-are ce pierde: nu numai ca nu are nici o treaba in lupta pentru titlu, dar echipa antrenorului Viorel Hizo a pierdut si orice contact cu podiumul aducator de reprezentare in Cupa UEFA. Singura sansa a "politailor" este, deci, aceasta Cupa a Romaniei si acest fapt niveleaza un pic decalajul valoric. In plus, este posibil ca in echipa dinamovista sa apara un nume nou: internationalul Liviu Ciobotariu, de la FC National. El a fost declarat aseara jucator liber de catre CSJ si, semnind un contract cu Dinamo, este bun de joc pentru partida cu Rapid.
La Rimnicu Vilcea, Universitatea Craiova si FC Arges se vor bate pentru celalalt loc din finala. Oltenii au citeva antecedente bune in Cupa, dar in campionat echipa din Trivale se arata mai solida. Desi au cistigat de doua ori titlul pe vremea lui Dobrin, argesenii nu au baut niciodata sampanie din Cupa Romaniei. Sa mai amintim ca, in turul campionatului, FC Arges a cistigat in Banie cu 2-1, prin golurile lui Iulian Chirita, iar acum ex-coreeanul Jean Barbu se lauda cu o forma de zile mari.
Ambele partide pot fi urmarite pe micul ecran, in direct: derbiul Dinamo – Rapid, la PRIMA TV, iar meciul de la Rm. Vilcea, pe primul program al Televiziunii Nationale. (GIN)

Comentarii