Am invins!

luni, 07 martie 2005, 00:00
2 MIN
 Am invins!

Sperantele unei victorii romanesti in partida de dublu a intilnirii Romania – Belarus din optimile Cupei Davis s-a risipit inca din tie-break-ul primului set al meciului. Pina atunci, intre cuplurile Andrei Pavel &Gabriel Trifu si Max Mirnii & Vladimir Volcikov a fost un echilibru determinat, in mare parte, de forta serviciilor. Tie-break-ul amintit a fost cistigat fara drept de apel de tenismanii din Belarus si, de aici, s-a rupt totul. Cu un Mirnii schimbat in bine dupa prima zi si cu un Volcikov, maratonist pe teren, oaspetii au condus cu 3-0 in setul II, re-break-ul romanilor fiind imediat anihilat. In degringolada, romanii pierd un serviciu inca din start si meciul se incheie cu un linistit scor de 7-6, 6-3, 6-4. Pentru Belarus, din pacate.
Sperantele infinitezimale de victorie a Romaniei au renascut, ieri, in urma victoriei lui Pavel asupra lui Mirini. Andrei s-a impus sec in primul set cu 6-1, in fata unei „bestii” uluite. Aceeasi „bestie” a renascut in setul II (cistigat greu de Pavel cu 6-4) si mai ales setul III (6-3 pentru Mirnii), dar Andrei a jucat excelent in ultimul set si, chiar daca a ratat trei mingi de meci la 5-2, a cistigat, pina la urma, cu 6-3. Din fericire, sperantele chiar asa putine cum erau, au devenit certitudini in urma victoriei in trei seturi obtinute de Victor Hanescu, in meciul decisiv disputat in fata lui Vladimir Volcikov. Hanescu a inceput nesigur, a pierdut un break inca de la inceput dar l-a recuperat si a cistigat tie-break-ul cu 7-3. Hanescu a cistigat cu 6-4 si setul al doilea, al treilea fiind cel mai dramatic. La 5-4, Victor a salvat trei mingi de set, iar tie-break-ul care a urmat a fost de un suspans incredibil: Volcikov a condus cu 4-1 si 5-3, dar a crezut tot timpul in victorie, a recuperat un serviciu naprasnic al lui Volcikov si a incheiat cu 8-6, printr-un serviciu as.
A fost o victorie nesperata, dupa esecul de simbata, care a adus echipa Romaniei in sferturile de finala ale Cupei Davis, in care va intilni invingatoarea partidei SUA – Croatia. Dupa primele meciuri ale intilnirii disputate pe pamint american, croatii Ljubicic si Ancic conduc cu 2-1! (Nic. G)

Comentarii