Amenzi si retrogradari

luni, 20 august 2001, 23:00
3 MIN
 Amenzi si retrogradari

Ieri, presedintele FC Poli Unirea, Pavel Hodea a aflat misterul care nu a permis folosirea jucatorului Condurache la partida cu Pro Mobila Crucea, din prima etapa a diviziei C de fotbal. "Carnetul sau de legitimare era uitat la Centrul de Medicina Sportiva unde jucatorul efectuase vizita medicala" a spus Hodea, care a confirmat ca acest episod nu va ramine fara urmari: "Cred ca se va renunta la colaborarea cu domnul Greierosu, fostul organizator de la Unirea 2000 care ne dadea o mina de ajutor si in actuala formula, sau acesta se va ocupa in exclusivitate de Centrul de Copii si Juniori. Chiar daca a avut unele scuze plauzibile, greseala nu poate ramine nesanctionata. Totodata, organizatorul de competitii Tiberiu Stefanescu, care ar fi putut sa verifice cu o seara inainte de joc legitimatiile si sa ne anunte sa cautam la Iasi carnetul de joc al lui Condurache, va fi amendat cu retinerea primei prime de victorie".
Referitor la partida de simbata, asa cum am spus-o si in numarul de ieri, Poli Unirea a aratat doua fete total diferite. Una in care nu a jucat mai nimic, timorarea data de jocul la rupere al gazdelor fiind mult amplificata si o alta, in prima jumatate a reprizei secunde, in care s-a vazut de ce se spune ca trage la promovare. In conditiile in care nici gazdele nu au excelat, desi au un lot cu destule nume cunoscute, principalele carente iesite in evidenta in jocul oaspetilor au fost legate de nesiguranta lui Cimpeanu, fragilitatea flancului drept format din Bozianu si Boghean si faptul ca atacul depinde inca in proportii ridicate doar de Dobrea. Restantier a ramas si Andrus care nu s-a simtit bine in noul rol, care aducea a fundas stinga, si Adrian Ilie care mai are nevoie de timp pentru a ajunge la vorbele care se spun despre el. La plusuri pot fi trecute prestatiile la sacrificiu ale lui Gheban, Petrache si Brighiu, ultimul insa fara rezultate concrete in ceea ce priveste periclitarea portii adverse; in acelasi timp, de la placa turnanta a echipei, centrul liniei mediane, alcatuita din Medeleanu si Dragoi, se astepta mai mult. Dintre rezervele care au intrat in joc, Tiron, Cristea si Grigore, doar primul a aratat ceva; golul de kinograma inscris a fost insa umbrit de eliminarea stupida.
Din nefericire pentru Poli, obiceiul ca la victorie sa se faca nunti iar la esecuri inmormintare, a fost confirmat inca o data, actualmente existind o stare incordata in jurul echipei. Cum s-a scapat totusi de pericolul luarii unor decizii impulsive, trecerea timpului poate crea premisele unor analize obiective in care masurile ce se vor adopta sa fie cu adevarat in folosul gruparii din Copou. Pina una alta se cauta iarasi variante pentru intarirea lotului de jucatori in special cu un virf de atac. De altfel, la Vatra Dornei s-au auzit destule acuze la adresa lui Costel Radeanu, fost presedinte la Poli, caruia i s-a reprosat faptul ca in calitate de proprietar al lui Murgu a pus conditii inacceptabile pentru trecerea acestuia in Copou, incurcind acoperirea acestui post la Poli. Pina la urma, Radeanu a acceptat sa-l cedeze pe Murgu clubului din Copou pentru suma de 2500 $.
Ultima ora: Danut Munteanu a fost invitat ieri de oficialii Poli Unirea la o noua runda de negocieri. In urma discutiilor purtate, fostul director sportiv al FCM Poli a fost convins sa revina la pregatirile echipei, existind sanse ca "Piticul" sa reapara pe gazon in scurt timp. (Ovidiu MINEA)

Comentarii