Antrenorii nu sint oi

marți, 14 iunie 2005, 23:00
2 MIN
 Antrenorii nu sint oi

Mult-asteptatele negocieri dintre Gigi Becali, patronul echipei Steaua, si nasul sau, Gheorghe Hagi, privind preluarea de catre acesta din urma a functiei de antrenor principal, s-au desfasurat luni noapte, intr-un cadru intim (ca intre nas si fin) la vila latifundiarului din cartierul Pipera si nu la hotelul „Marriot”, unde se afla sediul clubului, probabil pentru a deruta presa. Negocierile s-au incheiat tirziu, in noapte, fara succes pentru boss-ul stelist, Hagi refuzind oferta lui Becali. Oferta anuntata anterior de Becali pentru Hagi era de 300.000 $ pe sezon, dublu cit cistiga cei mai bine platiti antrenori din Divizia A, Ion Andone (Dinamo) si Mihai Stoichita (Otelul Galati). Dupa cum anunta ziarul electronic onlinesport.ro, Gigi a plusat pina la 400.000 de dolari, dar Hagi ar fi cerut suma dubla, conditii inacceptabile pentru patronul Stelei, care ar fi dorit si salarii marite pentru secunzii doriti, Gavrila Balint si Zoltan Iasko. O alta varianta care se vehiculeaza este ca nu banii au fost nodul gordian in incheierea tranzactiei, ci caracterul schimbator al patronului. Hagi ar fi vrut sa excluda, de la bun inceput, orice imixtiune a lui Becali in treburile echipei, ceea ce Becali, tip impulsiv, i-ar fi fost greu sa accepte, cu toate asigurarile date anterior. Se pare ca Hagi a fost sfatuit si de oameni cu experienta (Mircea Lucescu, de exemplu) sa nu se complice cu imprevizibilul om de afaceri. Declaratiile celor doi nu specifica nici una dintre variante de mai sus, Gigi explicind ca Hagi doreste sa se mai gindeasca inainte de a accepta o noua promovare. La rindul sau, Hagi a invocat motive de ordin personal, dar i-a promis finului sau ca va antrena in Romania numai pe Steaua.
Recomandat de Hagi insusi, Walter Zenga parea in carti. Ieri, la orele prinzului, Gigi Becali a confirmat ca Walter Zenga ar putea reveni in functia de antrenor principal al formatiei campioane, dupa refuzul lui Hagi. Becali a precizat ca nu a reusit sa-l contacteze, ieri noapte, pe Zenga pentru a-i propune sa revina la Steaua, dar a aruncat bomba ca italianul va sosi, in cursul dupa-amiezii, in Romania pentru discutii. Cei care au sosit la Aeroport pentru a-l intimpina pe Zenga, au luat plasa: Walter n-a venit. Conform unor informatii anuntate pe canalul de televiziune Pro TV, Zenga a cerut un contract de 120.000 de dolari si o clauza scrisa prin care sa se specifice ca patronul nu se va mai amesteca in problemele tehnice ale echipei. Si Gigi Becali i-a refuzat pretentiile!
Acum, el trebuie sa gaseasca un alt antrenor, pentru care si-a rezervat un termen de doua saptamini. Cum Dumitru Dumitriu va ocupa, in viitor, o functie de birou la Steaua (asa a declarat Becali), urmatorul pe lista este tehnicianul Sportului, Dan Petrescu. (Nic. G)

Comentarii