Cum se pierde un meci din mina?

sâmbătă, 24 septembrie 2011, 07:25
4 MIN
 Cum se pierde un meci din mina?

 

Braila: Budur – Bosoi, C. Marin, L. Ivan, Neacsu (’30 – Necoara) – G. Ion (’73 – Moise), Voicu, Ndigwe, Punga – Borbely, Palimaru (’38 – Pinzaru). Antrenor: Viorel Ion.

Iasi: C. Popa – Boestean (’52 – Ghiceanu), R. Tincu, Mitrea, Badic – Straton (’68 – Nalati) – Ciucur, Orac (’85 – Aldea), Cl. Tudor, Vladu – Onofras. Antrenor: Ionut Popa.

Arbitri: Florin Constantin; Vasile Marinescu, Florin Stanescu (toti din Bucuresti).

Cartonase galbene: Voicu (’56), G. Ion (’65), Necoara (’67), Borbley (‘90^2), Ndigwe (‘90^2) – Orac (’43), Badic (’54), Tincu (’74).

 

0-1, min. 22: Tudor transforma impecabil o lovitura libera de la 16 metri, obtinuta tot de el, in urma unui fault comis de Marin;

1-1, min. 45^2: Necoara centreaza dintr-o lovitura libera gresti acordata de arbitru, C. Popa nu prinde balonul pe care-l avea sub control, lasindu-l sa treaca, iar Bosoi, cu capul, din lateral dreapta, inscrie in poarta goala;

2-1, min. 86: Mitrea lufteaza dupa o pasa lunga trimisa de Pinzaru, Ndigwe scapa singur si, profitind de plasamentul gresit a lui Popa, inscrie pe linga portar.

 

Filmul jocului

min. 7: Budur prinde balonul trimis din "foarfeca" de Onofras; min. 18: Onofras inscrie cu capul dupa o centrare perfecta a lui Tudor, reusita fiind anulata pe motiv de ofsaid; min. 22: Tudor deschide scorul; min. 41: sutul lui Tudor, din 8 metri, este blocat; min. 45^2: Braila egaleaza dupa o gafa uriasa a lui Popa; min. 59: arbitrii trec cu vederea un fault comis de Borbely asupra lui Mitrea, primul centreaza, iar Ndigwe reia pe linga poarta, din careul mic; min. 71: lovitura de cap trimisa de Ndigwe pe linga poarta; min. 75: sutul lui Onofras, de la 25 de metri, este respins in corner; min. 77: Mitrea trimite cu capul din 6 metri peste poarta; min. 81: Voicu suteaza peste poarta, de la 20 metri; min. 85: Voicu trimite peste poarta, de la 11 metri, dupa o pasa primita de la… Aldea; min. 86: Ndigwe speculeaza gafele lui Mitrea si Popa si duce scorul la 2-1; min. 88: Budur respinge sutul trimis de la Aldea de la 16 metri.

 

CSMS Iasi a pierdut simbata la Braila un meci pe care l-a avut in mina. Chiar si ciupiti sistematic de arbitri, oaspetii, foarte bine organizati, au dominat cu autoritate prima repriza, in care gazdele nu au reusit sa se apropie de careul lui Popa, daramite sa mai aiba vreo ocazie. Dominarea ieseana, concretizata in minutul 22, s-a stins insa brusc dupa un gol penibil, primit in prelungirile primului act, gafele arbitrului Constantin si ale portarului Popa relansind un meci care curgea intr-un singur sens. Prinzind vlaga, gazdele au aratat o alta fata in actul doi, in care iesenii au cazut iarasi din punct de vedere fizic. Drept urmare, a rezultat o repriza cu totul diferita fata de prima, Braila avind in multe momente initiativa. Soarta jocului a fost stabilita tot in urma unor gafe indidividuale ale oaspetilor, un luft al lui Mitrea si plasamentul gresit al lui Popa generind golul decisiv reusit de Ndigwe pe final de joc.

 

Arbitraj pro-Braila

^ Maniera de arbitraj a brigazii care, pe linga citeva gafe decisive, a judecat in favoarea gazdelor mai multe faze la limita i-a iritat la culme pe ieseni. Oaspetii au mai multe capete de acuzare: prelungirea nejustificata a primei reprize, golul egalizator cazind in al doilea minut de prelungiri, in conditiile in care s-a anuntat un singur minut de prelungire; inventarea loviturii libere din care a iesit primul gol; faza din minutul 59, cind Borbely l-a lovit pe Mitrea sub ochii asistentului Marinescu, jocul fiind lasat sa continue, gazdele irosind apoi o mare ocazie; fluierarea sfirsitului partidei pe atacul Iasului, inainte de expirarea celor patru minute de prelungire acordate, in conditiile in care Borbely a tras serios de timp in minutele aditionale, dubii legate de pozitia, suspecta de ofsaid, din care a plecat Ndigwe la golul doi. In ciuda acestor probleme, managerul CSMS, Leo Grozavu, a anuntat ca nu va face memoriu impotriva arbitrilor. ^ Foc si para dupa meci, Ionut Popa nu a venit la conferinta de presa. Tehnicianul gazdelor a fost auzit tipind in vestiar la adresa elevilor sai: "Chiar daca ne-a furat arbitrul, trebuia sa batem astazi! Cine nu lupta, sa plece de la echipa asta!". ^ Inca de la venirea la Iasi, Ionut Popa a cerut un portar, neavind incredere in Catalin Popa. Gafele facute de jucatorul adus in vara de Grozavu de la Viitorul Constanta i-au facut pe conducatorii CSMS sa-si reconsidere pozitia, brazilianul Zappino, de la FC Vaslui, fiind curtat de ieseni. ^ La meci au asistat peste 500 de spectatori, intre care si o galerie ieseana formata din circa 35 de persoane. Fanii oaspetilor si-au contestat favoritii la final. ^ Antrenorul gazdelor, Viorel Ion, a declarat la final: "A fost cel mai bun joc al nostru, desi am intilnit o echipa cu un buget fabulos. Braila s-a autodepasit si a facut o demonstratie de fotbal in repriza a doua, cind am jucat aproape de nivelul unei echipe de prima liga. Multumesc publicului pentru sustinere".  

 

Comentarii