Asteptam bulgarii

miercuri, 16 august 2006, 21:48
3 MIN
 Asteptam bulgarii

Romania: Lobont (’46 – Coman) – Contra (’56 – Badoi), Tamas, Chivu (’67 – Maftei), Rat (’74 – P. Marin) – Codrea, D. Munteanu (’46 – Rosu) – Fl. Petre (’46 – Nicolita), Mutu (’46 – Buga), Dica (’62 – Grigorie) – D. Niculae (’46 – Marica). Antrenor: Victor Piturca.
Arbitru: Sorin Corpodean.
1-0, min. 4: Dica, sut prin surprindere de la 18 metri, pe linga portarul cipriot, aflat pe post de statuie.
2-0, min. 27: Mutu, servit de Contra, lovitura de cap din plonjon de la 10 metri.
Nationala din Insula Afroditei parea sa fie un sparing-partner rezonabil pentru tricolori, din moment ce cipriotii erau considerati liderii echipelor liliputane ale Europei. Sa ne amintim ca, in urma cu citiva ani, reusisera o victorie de prestigiu, intr-un meci oficial cu Spania. Acum, insa, Cipru a dat o replica palida tricolorilor, accelerind putin doar pe finalul primei reprize si inceputul celei secunde. S-a mai spus ca echipa Romaniei este decimata de accidentari. Este adevarat, lipsesc inchizatorii de baza al lui Piturca (Radoi si Ovidiu Petre), dar, facind abstractie de valoarea adversarului, putem spune ca nationala Romaniei pare viabila chiar si in formula de start din meciul de la Constanta. Cum bulgarii nu au rupt gura tirgului la Swansea, asteptarile sint promitatoare
Tricolorii au facut o prima repriza agreabila, cu multe combinatii reusite si faze de poarta. S-a remarcat, in primul rind, pofta de joc a lui Adrian Mutu, autor a unui gol frumos. Dupa o vacanta prelungita, „briliantul” a dat multe pase inteligente si a gasit solutii inspirate in fata portii oaspetilor, voleul din ultimul minut al reprizei, la o noua centrare a lui Contra fiind la un pas de a reprezenta un euro-gol. De asemenea, Dica a realizat cel mai bun meci la nationala din cele 13 prezente de pina acum, confirmind forma pe care a aratat-o in startul campionatului.
Se astepta (si chiar inceputul confirma aceasta), ca odata cu introducerea jucatorilor de rezerva dupa pauza, ritmul jocului tricolorilor sa scada. Nu s-a intimplat asa, deoarce jucatorii de rezerva au tinut sa-si arate calitatile in fata publicului constantean. Din pacate, Rosu s-a jucat de doua ori cu ocaziile, iar suturile lui Marica nu si-au nimerit tinta. Pe final, jocul a mai scazut ca intensitate, rezultatul de 2-0 fiind blind fata de diferenta de valoare etalata pe stadionul din Constanta. Sigur ca meciurile oficiale de luna viitoare reprezinta „alta gisca pe alta varza”, dar este bine ca Piturca si-a verificat „angrenajele” chiar si in conditiile unui adversar modest.
Tineretul, peste asteptari
Echipa nationala de tineret a Romaniei a pornit cu dreptul in preliminariile Campionatului European 2007, invingind, ieri, la Urziceni, cu scorul de 3-0 (2-0) echipa Irlandei de Nord. Scorul a fost deschis in min. 34 de Cristi Pulhac, care a sutat prin surprindere de la peste 20 de metri. Sapte minute mai tirziu, Claudiu Keseru a fructificat centrarea lui Romeo Surdu printr-o lovitura de cap cu pamintul, pentru ca tabela sa fie inchisa in min. 84 de George Florescu care a transformat o lovitura de pedeapsa. Antrenorul Emil Sandoi a folosit urmatorii jucatori: Minca – S. Radoi, M. Constantin, Moti, Pulhac – Florescu, Prepelita, Herea, Surdu – Keseru, And. Cristea. Au mai jucat Curelea, Ropotan si St. Radu. In grupa a X-a de

Comentarii