Avanti, Zenga-boys!

joi, 30 septembrie 2004, 23:00
2 MIN
 Avanti, Zenga-boys!

TSKA: Ivanov – Todorov, Zafirov (’76 – Ayanda), Guey?, Zabavnik – Dimitrov, Iancev, Ianev, Mujiri (’51 – Hazurov), Gargorov – Sakaliev. Antrenor: Ferario Spasov.
Steaua: Hamutovski – Ogararu, Baciu, Ghionea, Marin – Dumitru (’81 – Lovin), Paraschiv, Munteanu, Dica (’90 ^1 – Ciocoiu) – Neaga, Oprita (’66 – Bostina). Antrenor: Walter Zenga.
Arbitru: Espen Berntsen (Norvegia).
Cartonase galbene: Iancev / Marin, Neaga, Bostina, Lovin
0-1, min. 14: Oprita, lovitura puternica de cap, din centrul careului, dupa o centrare precisa a lui Dorinel Munteanu.
0-2, min. 34: Paraschiv, deschis in adincime de Florentin Dumitru, a sutat in diagonala din coltul careului mic, dupa ce l-a fentat pe portarul Ivanov.
1-2, min. 45: Sakaliev, voleu senzational din careu, bara-gol fara replica pentru Hamutovski, din centrarea lui Mujiri.
2-2, min. 75: Gargorov, din careu, l-a driblat pe Ghionea si a inscris.
Steaua a inceput ofensiv partida de la Sofia, surprinzindu-i pe jucatorii lui Ferario Spasov, primele sprinturi ale gazdelor spre poarta lui Hamutovski aparind dupa vreo cinci minute de joc. Steaua, insa, stie sa aplice contraatacul si in minutul 14, portarul Ivanov este electrocutat de lovitura de cap a lui Oprita. Acest gol, in loc sa stinga elanul bulgarilor reuseste, mai degraba sa cuminteasca Steaua, echipa bulgara avind, in urmatoarele minute, o posesie zdrobitoare in terenul nostru. Un alt moment psihologic apare in min. 31, cind Sakaliev obtine lovitura de pedeapsa, in urma unei interventii a lui Ghionea. Dimitrov trage, insa, in bara si reluarea aceluiasi jucator, dupa o faza incilcita, nu nimereste tinta. Este momentul din care echipa lui Walter Zenga incepe a face legea pe teren, printr-un presing necrutator, marcaj la singe si joc de pase. Nu au lipsit nici ocaziile, la acest capitol remarcindu-se Neaga (sut in diagonala, de putin, pe linga poarta) si Dorinel Munteanu (sut de la distanta, respins cu greu de portar). Din pacate, in ultimele secunde ale reprizei, apararea stelista este surprinsa de combinatia Mujiri – Sakaliev, finalizata prin euro-golul ultimului.
Si iarasi din pacate, Steaua are o evolutie destul de stearsa in repriza secunda (afectata de starea grea a terenului imbibat cu apa), cedind progresiv pina la totalitate initiativa formatiei bulgarie. Si daca in min. 63 scapam ieftin la foarfeca pe spate a lui Sakaliev si daca Hamutovski ne da emotii cu unele interventii nesigure, tot portarul pravoslavnic ne salveaza de la un 2-3 in min. 80, dupa ce bulgarii egalasera si fundasul Petre Marin a avut un moment in care putea transa totul: atunci, Marin a trecut ca prin brinza printre aparatorii bulgari, a intrat in careu, dar a sutat lamentabil, cu mult pe linga poarta. A ramas, insa, 2-2, scor care califica echipa romana in grupele Cupei UEFA, in tur fotbalistii din Ghencea cistigind cu 2-1. (Nic. G)

Comentarii