Bogdan Dornescu este jucatorul lui Dinamo Bucuresti

marți, 17 august 1999, 23:00
3 MIN
 Bogdan Dornescu este jucatorul lui Dinamo Bucuresti

Echipa ieseana de baschet Politehnica Moldrom Iasi a revenit simbata din cantonamentul de la Poiana Brasov si continua cu antrenamentele de la Sala Polivalenta pentru a intimpina startul in noul sezon. Insa, iesenii au primit o lovitura la care nu se asteptau, imposibilitatea de a-l retine in lot pe Bogdan Dornescu, international de juniori (2.06 m, nascut in 1982), component al echipelor de juniori I si tineret de la CSS Unirea, care a semnat un contract cu echipa Dinamo Bucuresti. Fara a avea inca virsta optima pentru a-si pune semnatura pe un act oficial, Bogdan a fost reprezentat de mama jucatorului, care ne-a declarat ca intentioneaza sa paraseasca Iasul, contractul cu Dinamo fiind o solutie in ideea de a-si tine cei doi copii mai aproape de ea. "Detalii puteti afla de la domnul David." – a mai precizat d-na Dornescu, facind referire la Victor David, fost jucator la Dinamo, aflat acum in staff-ul tehnic al clubului bucurestean. "Probabil ca stiti de situatia lui Bogdan si va explicati de ce eu am facut 800 de kilometri pentru a vedea ce se intimpla. El a avut oferte si de la Iasi si de la Steaua, existind inca presiuni din partea acestora din urma care vor sa-l aiba in lot. Oferta noastra a fost insa mult mai avantajoasa, in folosul lui, astfel ca Dornescu este acum jucatorul lui Dinamo. Contractul a fost semnat de mama lui, dar va asigur ca a fost facuta o treaba cu cap, contractul fiind beton. L-am luat cu tot sufletul, desi l-as putea pierde peste 2-3 ani, in eventualitatea unui contract afara. El va juca un sezon la echipa de juniori a clubului, apoi in Divizia B, la o echipa pe care dorim sa o infiintam la anul. S-a pus si problema de a-l coopta in echipa de seniori, dar nu e bine; ar fi ca si cum un elev ar trece de la scoala generala direct la facultate, fara sa mai treaca prin liceu." – ne-a declarat antrenorul bucurestean. Aceasta stire l-a surprins pina si pe prof. Marcel Luchian, antrenorul lui Dornescu la CSS Unirea, care stia de oferta venita de la Dinamo dar n-a stiut de oficializarea transferului. Desi jucatorul nu are inca dezlegare de la CSS Unirea bucurestenii sint aproape convinsi ca el va evolua la Dinamo. Plecarea intregii familii din Iasi pare a fi as-ul din mineca dinamovista, in acest caz fiind plauzibila chiar si varianta in care bucurestenii ar fi putut intermedia acest lucru, lucru insa neconfirmat de nici una din parti, mama jucatorului respectiv antrenorul bucurestean. "Ca si in sezonul trecut, am incercat sa obtinem o dubla legitimare pentru el si Moscalu (n.r. – celalalt international de juniori), incheindu-se un protocol intre club si CSS Unirea. Ne bazam pe Bogdan ca pe prima schimbare la postul de pivot." – a declarat prof. Dan Pavelescu. Asadar, este aproape sigur ca Iasul a pierdut din mina un jucator de talent, cu perspective reale de afirmare. La fel s-a intimplat in urma cu citiva ani cu Eugen Ilie (ajuns la Steaua) si probabil ca istoria nu se va opri aici. (Lucian M.)
Restanta in Divizia C
astazi, de la ora 18,00 pe stadionul Tineretului, CFR Citadin Iasi – Apemin Borsec. Programat in prima etapa a Diviziei C la fotbal, meciul CFR Citadin Iasi – Apemin Borsec nu s-a disputat datorita refuzului arbitrului Bogdan Zamfirescu de a fluiera startul meciului, motivul invocat fiind deteriorarea gardului imprejumitor al arenei iesene. Analizind situatia FRF a dictat totusi jucarea partidei, arena Tineretului fiind si omologata oficial la sfirsitul saptaminii trecute. Astfel, astazi, de la ora 18.00, partida se va juca, ceferistii ieseni urmind a da un nou examen dificil in fata propriilor suporteri, dupa victoria chinuita obtinuta duminica. Interesant este faptul ca meciul va fi condus de aceeasi brigada de arbitri care a fost delegata si in prima faza, la centru urmind a fi deci botosaneanul B. Zamfirescu, cel care a avut o atitudine cel putin ciudata in urma cu ceva mai mult de doua saptamini.
In rindul oaspetilor, care se gindesc sa atace anul acesta promovarea, evolueaza si fostul jucator al lui Poli, Tiron. (Ov. MINEA)

Comentarii