Campionii nostri

duminică, 01 octombrie 2006, 23:27
3 MIN
 Campionii nostri

Simbata dimineata, Polivalenta ieseana a fost gazda celui mai important eveniment sportiv al anului organizat la Iasi, finalele Campionatelor Nationale de box, un eveniment la care iesenii nu prea au raspuns. Sala a fost pe mai bine de jumatate goala, desi boxul este un sport de audienta, in comparatie cu asistenta care a fost prezenta la cafturile de vineri seara. In fine, mai ales ca au boxat pentru medalii doi ieseni, gala finala a boxului romanesc ar fi putut fi mai bine onorata de ieseni.
Trecind la evenimentul propriu-zis, trebuie sa spunem ca ambii ieseni prezenti in finala si-au indeplinit scopul: Traian Lupu si Radu Zarif (CSM Gladiatorul Iasi – SCM Bacau) cistigind titlurile nationale, primul fiind asistat in coltul ringului de tehnicianul Florin Butnaru si maestrul bacauan Relu Auras, al doilea, de Dumitru Agavriloaie si acelasi Auras. In limitele categoriei 63 kg, Traian Lupu a avut un adversar foarte dificil in Georgian Popescu (Petrom Petrolul Ploiesti), pugilist, care in ciuda alonjei superioare a stiut prea bine sa abuzeze de tineri in momentele dificile. Doua reprize de studiu, a treia cistigata net de iesean si o a patra repriza favorabila petrolistului au facut ca buletinele de punctaj sa indice egalitate perfecta (24-24), fiind nevoie sa se apeleze la „punctele auxiliare”. Decizia a revenit in final lui Lupu, spre dezamagirea antrenorului ploiestean Titi „Prosop” Tudor, dar reprezinta un nou succes pentru gladiatorul iesean, care cistiga al doilea titlu national de seniori consecutiv, dupa ce a dovedit ca nu are egal la juniori si tineret.
Daca Lupu si-a aparat cu succes titlul, Radu Zarif (69 kg) redevine campion national, adversarul sau, dinamovistul Elvis Suliman (asistat de celebrul Marian Simion in ring) nepunindu-i probleme decit in primul rund. Incet-incet, Zarif si-a dovedit valoarea, valorificindu-si alonja si acumulind puncte, decizia revenindu-i cu 26-16. Reamintim ca alti doi boxeri ieseni au fost medaliati cu bronz: Benone Marcu (48 kg), Florin Ilie (51 kg) si Marius Cioclu (57 kg). Primul este pregatit la CFR de Nicu Brinzei, ceilalti apartinind gruparii CSM Gladiatorul, condusa de Vasile Catea si pregatiti de Dumitru Agavriloaie, Constantin Dreer si Florin Butnaru.
In rest, liderul actualei generatii de pugilisti romani, Ionut Gheorghe (BC IacobMira Agigea), a boxat doar doua minute in finala categoriei 64 kg, pentru ca Mihai Macovei (Petrom) abandonat (Ionut a evoluat, in total, mai putin de o repriza in tot turneul!); un meci asteptat, finala la 81 kg dintre Constantin Bejenaru (SCM Bacau) si Petrisor Gananau (CS MinPrest Rovinari) nu s-a mai disputat, ultimul fiind oprit de medic sa boxeze, gala incheindu-se cu un K.O. naprasnic, realizat la categoria ^91 kg de Bogdan Dinu (CSM Buzau – Dinamo), in prima repriza, in fata lui Ioan Boies (Armatura Zalau).
Celelalte finale: Constantin Paraschiv (AIKO Cimpina) b.p. Marius Hondaru (Rapid) – 48 kg; Iulius Poczo (Dinamo) b. ab. II Mihai Baboi (Dinamo) – 51 kg; Veronel Tarau (MinPrest Rovinari) b.p. Iulian Stan (BC Dobre – Steaua) – 54 kg; Vasile Sandu (Petrom) b.p. Gigel Vasile (Petrom) – 57 kg; Ronald Gavril (SCM Bacau) b.p. Gheorghita Zbenghea (Dinamo) – 75 kg; Stefan Balint (BC Stoicescu Buzau) b.p. Razvan Cojanu (CS Cimpulung Muscel – Dinamo).

Comentarii