Cei trei care au speriat Ploiestiul

duminică, 12 august 2001, 23:00
2 MIN
 Cei trei care au speriat Ploiestiul

In perioada 6-10 august, la Ploiesti au avut loc finalele Campionatelor Nationale de box, rezervate copiilor, la care au participat, printre alti 150 de copii din toata tara, si mici pugilisti de la cluburile iesene. La aceasta competitie, cele mai bune rezultate au fost inregistrate de gruparea CSM Energia, trei boxeri pregatiti de antrenorii Dumitru Agavriloaie si Constantin Dreer, cucerind locurile I. Este vorba de Claudiu Radu (33 kg), Iulian Anghel (36 kg) si Nicolae Pruteanu (39 kg). Primul l-a invins, in semifinale pe galateanul Andrei Ciubotaru, si in finala pe Florin Dica (CFR Mangalia). Anghel a terminat usor cu timisoreanul Sebastian Boha, invingindu-l, apoi, pe redutabilul galatean Vasilica Rosu, iar Pruteanu a trecut de sibianul Horatiu Craciun si de Petrisor Juganaru, de la ARO Slatina.
Gruparea CSM Energia s-a mai remarcat si prin doi medaliati cu bronz, pregatiti de Florin Butnaru. Este voba de Raducu Binca (36 kg) siTraian Lupu (51 kg).
"Multumim conducerii CSM pentru sprijinul acordat si, in special consilierului municipal Vasile Catea, dar bine ar fi daca ne-ar ajuta si Primaria. Stim ca dl. Simirad a spus ca va ajuta activitatea CSM. Nu cerem bani, dar macar cite un liber RATC pentru acesti copii de 14-15 ani si antrenorii lor ar fi un lucru bun ", ne-a spus Constantin Dreer, unul dintre tehnicienii de la CSM Energia.
La aceeasi competitie, si boxerul Florin Murgu de la Nicolina (antrenor, Nicu Chipirog) ar fi meritat, in opinia celor prezenti titlul la categoria 66 kg, daca arbitrii nu l-ar fi favorizat in finala pe adversarul sau, constanteanul Mihai Paraschivescu.
Medalii de argint a mai obtinut si un baiat pregatit la AS CFR de Nicu Brinzei, respectiv, Ionel Pandele, invins in finala de Alin Dusa, de la BC Nicolae Linca, din Alba Iulia. (GIN)

Comentarii