Cita treaba ai, Popica!

luni, 05 septembrie 2011, 22:23
3 MIN
 Cita treaba ai, Popica!

CSMS Iasi a trecut simbata cu 1-0 de Gloria Buzau, in etapa a III-a a ligii secunde de fotbal si a ajuns la un punct de echipele aflate pe locurile promovabile. Asa cum am precizat si in cronica jocului, victoria, parafata in ultimul minut de joc, a fost obtinuta in urma unui joc dominat in totalitate de ieseni, gazdele avind insa o prestatie de ansamblu modesta.

Desi oaspetii nu au pus nici un fel de probleme in atac, singurul lor sut cadrat fiind un lob de la 40 de metri, trimis in minutul 77, problemele defensive etalate de CSMS si in perioada pregatirilor si in startul sezonului au iesit iarasi in evidenta. Ciucur si Tincu au comis citeva gafe individuale care puteau genera probleme serioase daca atacantul buzoian Cimpeanu avea parte de mai mult sprijin iar la Mitrea se simte inca lipsa de experienta. In aceste conditii, nu a fost de mirare ca, in ciuda faptului ca este mijlocas de meserie si ca a sosit la Iasi doar de o saptamina, nou-venitul Vladu a fost cel mai sigur fundas. Asa cum spunea si antrenorul Iasului, Ionut Popa, care a debutat pe banca CSMS, problemele cele mai mari au aparut de la mijloc in sus. Avind in spatele sau fie pe un Straton prea defensiv fie pe un Nalati neinspirat, Tudor s-a descurcat greu in menghina Madalin Pusca – Horovei, capitanul gazdelor, care a obtinut citeva lovituri libere periculoase, avind mai putine pase eficiente in comparatie cu alte partide. Si cum nici Onofras pe dreapta, nici Herghelegiu, pe stinga, nu au fost inspirati, ambii avind un joc subtire, pigmentat si de irosirea a cite doua ocazii mari, in cazul lui "Herghe" – imense chiar, mijlocul Iasului a avut un traseu liniar, viteza scazuta de joc si lipsa de imaginatie convenind de minune unei defensive buzoiene organizate, disciplinate si, uneori, supranumerice. Si cum atacantii gazdelor, Gado si Ghiceanu, au fost si ei moi, in special al doilea, fiecare reusind "performanta" de a trimite doar un sut spre poarta oaspetilor, Sirbu a avut multe momente de relas, portarul oaspetilor fiind invins abia in minutul 90, cind Onofras a devenit eroul zilei. Cu toate ca golul victoriei a cazut in ultimul minut, deranjanta a fost si lipsa de prospetime a iesenilor, lucru punctat la final si de Popa, care, franc, a recunoscut ca jocul echipei sale scirtiie. Un cuvint si despre banca de rezerve a gazdelor, care, fiind extrem de subtire, a facut ca inlocuirile sa fie post pe post (Straton – Nalati), fara urmari (introducerea lui Badic ca mijlocas stinga si urcarea lui Herghelegiu in atac, in locul lui Ghiceanu, nu a adus nimic nou) ori pentru trecerea timpului, Vatavu intrind in al patrulea minut de prelungiri.

In concluzie, la Iasi mai este serios de munca pentru ca echipa din Copou sa fie competitiva in lupta pentru atacarea promovarii in liga I. Cresterea vitezei de exprimare a fotbalistilor, eliminarea gafelor individuale si inchegarea echipei, limpezirea subiectului "potentialul fizic", remedierea problemelor legate de organizare si de atmosfera existenta la nivelul vestiarului – probleme ramase actuale in ciuda repetatelor semnale de alarma trase! – sint doar citeva dintre elementele ce trebuie rezolvate cit mai repede de Ionut Popa, cel de care se leaga acum sperantele suporterilor ieseni fiind recunoscut pentru faptul ca nu se limiteaza doar la munca de antrenor.

Comentarii