Claudiu + Danciu = 5-0

duminică, 18 august 2002, 23:00
3 MIN
 Claudiu + Danciu = 5-0

Universitatea Craiova – Astra Ploiesti 3-1 (2-1). Din ceea ce s-a vazut in primul meci, noua fata a Craiovei arata bine. Oltenii s-au impus fara drept de apel, chiar daca au fost condusi din minutul 7, datorita golului inscris de Craciun, la o neatentie a portarului Agachi. Trei goluri marcate de Verdes (’21), Lutu (’34) si Rada (’85) au facut fericit un public care nu si-a mai sustinut demult favoritii intr-o asemenea maniera.
Dinamo Bucuresti – Ceahlaul Piatra Neamt 5-0 (3-0). Cu Gica Popescu in centrul apararii, revenit dupa 12 ani in fotbalul intern, Dinamo a inghitit cu fulgi cu tot un adversar altadata prieten, care n-a aratat mai nimic. Trei goluri ale lui Claudiu Niculescu (in minutele 16, 37 si 40), doua inscrise de Danciulescu (’67 si ’84), plus eliminarea nemteanului Forminte din min. 62, sint elementele cifrice ale unei partide fara istoric.
Otelul Galati – FC Arges 2-0 (2-0) . Au marcat Gurita (’26) si Cornea (’42). Intr-o noua formula, lipsita de valorile mari ale campionatului trecut, Otelul s-a impus mai mult pe gafele de aparare ale echipei lui Halagian. Debut cu gol pentru ex-baimareanul Flavius Cornea, care nu este golgeterul echipei galatene de acum sapte-opt ani…
Poli AEK Timisoara – FCM Bacau 2-0 (1-0). Echipa de pe Bistrita s-a dus la Timisoara cu nasucurile in vint, convinsa ca victoria va veni de la sine. Si se poate spune ca in primele minute banatenii de import au scapat ieftin, dar apoi au reusit s-au trezit ca din pumn si au obtinut o victorie neta, prin golurile marcate de Balauru (’33) si M. Nicolae (’73).
Farul Constanta – Gloria Bistrita 0-0. N-a lipsit mult ca echipa lui Jean Padureanu sa cistige pe malul marii. Daca Jean Padureanu se tine de cuvint, formatia din tinuturile lui Dracula va avea un cuvint greu de spus in noul campionat.
FC Brasov – Steaua 0-0. Meci de o calitate jalnica, cu foarte putine faze de fotbal. In schimb, multa incrincenare, care a condus la dubla eliminare de la mijlocul reprizei secunde: Neaga (Steaua) si Stere (Brasov).
Sportul Studentesc – Rapid 1-2 (0-1). Victorie dificila a giulestenilor, in cel mai spectaculos meci al etapei. Perja a deschis scorul in minutul 35, in repriza secunda Schumacher a ratat un penalty, apoi a egalat, in min. 65, Chihaia. Finalul apartine studentilor lui Andone, dar este rindul lui Paduret sa rateze un penalty, pentru ca, inainte de final cu patru minute, belgianul Godefroid sa aduca victoria Rapidului!
UTA – FC National 1-2 (0-1). Au marcat: R. Nagy (’50) / S. Ilie (’45), S. Radu (’75).
Week-end-ul urmator, etapa a II-a programeaza urmatoarele meciur i: Astra Ploiesti – Dinamo Bucuresti; FCM Bacau – Universitatea Craiova; Steaua Bucuresti – Poli AEK Timisoara;
FC Arges – FC Brasov; Rapid Bucuresti – Otelul Galati; Gloria Bistrita – Sportul Studentesc; FC National – Farul Constanta; Ceahlaul Piatra Neamt – UT Arad.
Ingratitudine praziliana
Acum 13 ani, Universitatea Craiova era pe punctul sa retrogradeze. Intr-un meci extrem de important, FC Arges conducea pe stadionul din Banie cu 1-0 si craiovenii nu dadeau semne ca ar putea intoarce rezultatul. Minunea s-a produs, prin doua goluri marcate, in ultimele cinci minute de Gica Popescu. Simbata, la meciul Universitatea Craiova – Astra Ploiesti, un grup de suporteri au afisat in tribune un banner pe care scria : "Ion Oblemenco – un inger, Ilie Balaci – un mit, Gheorghe Popescu – o javra" . Este de inteles minia suporterilor olteni fata de "baciul" care, desi s-a laudat ca nu va mai juca in campionatul intern, decit la Craiova, a semnat cu Dinamo, echipa "dusmanului" lor, Gigi Netoiu.
Nu intelegem, insa, epitetul de "javra", atribuit unui jucator, care a facut atitea pentru pentru fotbalul craiovean (de cel romanesc, nu mai vorbim, ca nu-i intereseaza pe dumnealor!). Tinem doar sa amintim ca si "mitul" Ilie Balaci si-a incheiat cariera interna la Dinamo… (N.G.)

Comentarii