Contador a castigat din nou „La Vuelta”

luni, 10 septembrie 2012, 22:42
2 MIN
 Contador a castigat din nou „La Vuelta”

Spaniolul Alberto Contador (Saxo Bank) a castigat duminica a 67-a editie a Turului ciclist al Spaniei, dupa 3 saptamani si 3.281,6 km parcursi mai mult in catarari, una dintre cele mai frumoase curse din ultimii 20 de ani, cu toate cele trei mari tururi, alaturi de Giro si Turul Frantei, luate la un loc.
Cu atacuri continui si o vointa de a invinge si de a sterge, astfel, amintirea unei suspendari pentru un caz de dopaj destul de dubios, Contador-"El Pistolero" a fost urmat in clasamentul general individual de compatriotii sai Alejandro Valverde (Movistar), la 1’16" si Joaquim Purito Rodriguez (Katiusa), la 1’37", in timp ce unul dintre favoritii calculelor de dinainte de Vuelta-2012, britanicul Christopher Froome (Sky), a venit al patrulea, la o distanta apreciabila de invingator – 10’16".
Unul dintre marii animatori ai cursei, multa vreme purtator al tricoului rosu de lider al clasamentului general, catalanul Purito Rodriguez a avut o ultima zi, duminica, pe care va incerca sa o uite cat mai curand, pierzand inclusiv cele doua tricouri distinctive in clasamentele carora era lider, cel alb, al combinatei (o ierarhie care a tinut seama de clasarile in etapa si de cele in general) si verde, pe puncte, ambele in beneficiul lui Alejandro Valverde. Inclusiv acest deznodamant, cu rasturnari de situatii pe ultimele sute de metri ai unei curse de peste 3.000 kilometri, demonstreaza combativitatea aproape fara precedent a editiei 2012. Contador a declarat, dupa incheierea intrcerii ca a purtat numarul 7 pe tricou pentru ca "din punct de vedere mental este imaginea celor sapte mari tururi pe care le-am castigat". Oficial, rutierul de la Saxo-Bank are in palmares cinci tururi: Turul Frantei 2007 si 2009, Turul Italiei 2008 si Turul Spaniei 2008 si 2012. (AGERPRES)

Comentarii