Ultima reprezentatie, un semiesec

duminică, 05 decembrie 2010, 16:32
4 MIN
 Ultima reprezentatie, un semiesec

CSMU Politehnica Iasi – UTA 2-2 (0-1)  in ultima etapa a Ligii a II-a

 

CSMU: Farcas – Cretu, Panait, Panc, Siminic – Drida (’59 – Tene), Baiano (’85 –  Musumbu), Cohen – Gado, Palimaru (’46 – Herghelegiu), Kamara. Antrenor: Adrian Falub.

UTA: Smaranda – Calvin, Tinc, Pocuca, Neagu – Fl. Gilca (’69 – da Silva), Ignea, Chindris (’76 –  Capata), Purece (’81 – Diarra) -Tucudean, Voiculet. Antrenor: Roland Nagy.

Cartonase galbene: Neagu (’73), Tinc (’75).

Arbitri: Mihai Ene (Bucuresti); Iulian Szekely (Cluj Napoca), Ferencz Tunyogi (Zalau).

Spectatori: 500.

0-1, min. 26: dupa o pasa a lui Tucudean, Voiculet finalizeaza din 8 metri, lateral dreapta;

1-1, min. 65: Gado a reluat cu capul, din 8 metri, o centrare a lui Siminic de pe stinga;

2-1, min. 67: Kamara a reluat din 6 metri centrarea lui Gado, de pe dreapta;

2-2, min. 79: Calvin patrunde pe flancul drept, ii paseaza lui Tucudean, care inscrie din zona centrala, de la 10 metri.

In urma cu citiva ani, pe vremea cind antrena FC Politehnica in prima liga, Ionut Popa a adus in Copou un pusti de 15-16 ani de mare perspectiva, George Tucudean. Neretinut in lot de moldoveni, aradeanul a vrut sa demonstreze simbata ca iesenii s-au inselat in ceea ce-l priveste. Si a reusit din plin! Desi va implini 20 de ani abia la anul, in aprilie, atacantul de la UTA s-a distrat cu un tandem de stoperi format din jucatori care au aproape 300 de prezente in prima liga! Tucudean si-a intrat rapid in piine, in minutul 2 el punindu-i pe tava o minge lui Voiculet, care a ratat incredibil, trimitind in bara transversala, din 6 metri. Apoi, junele atacant aradean a alternat incercarile de finalizare (min. 5 – sut de la 30 metri, peste poarta; min. 18 – "cap" putin pe linga poarta, din 11 metri) cu alte pase interesante, una dintre acestea generind deschiderea scorului. Dominata aproape in totalitate, uneori cu autoritate, formatia ieseana a respirat rar in ofensiva in prima repriza, faptul ca prima incercare cadrata, si aceea timida (lovitura de cap a lui Palimaru), a aparut in minutul 39 spunind multe. Iasul s-a trezit dupa pauza, a preluat friiele partidei, insa primul sfert de ora a curs fara probleme pentru Smaranda, deranjat doar de o lovitura de cap a lui Panait (’49). In schimb, Tucudean a continuat sa joace rolul de ghimpe, suturile de la 25 de metri ale fotbalistului care a fost la un pas de a juca la Dinamo in acest sezon, trimise in minutul 59 si 61, dind ceva emotii. Iasul are apoi patru minute nebune, actiunea lui Tene (’64) si golurile frumoase reusite in minutele 65 si 67, faze in care Gado a confirmat ca a fost cel mai util jucator al Politehnicii in acest tur, dind iluzia ca punctele vor ramine in Copou. Naive, gazdele nu au reusit sa conserve rezultatul, MVP-ul meciului, Tucudean, semnind sentinta in minutul 79. Rezultatul, echitabil dupa aspectul jocului, s-a pastrat desi Herghelegiu s-a aflat, in minutul 83, la trei metri de poarta goala, ieseanul nereusind sa reia fericit o centrare sutata trimisa de Kamara.

Poli ierneaza astfel la sapte puncte de un loc promovabil, lucru care complica serios visele de marire ce au fost alimentate in acest tur in Copou.

Avem tabela!

^ Moderna tabela electronica achizitionata de Primaria Iasi a fost inaugurata simbata, citeva zone ale instalatiei nefunctionind corespunzator. ^ Insotit de citiva elevi de-ai sai  si de directorul sportiv Cristian Costache, antrenorul Rapidului, Marius Sumudica, a fost prezent la meci. Giulestenii au ajuns vineri in Iasi, unde au facut ultimele pregatiri pentru  meciul cu Vasluiul. ^ Portarul Farcas a debutat simbata la Poli. ^ Ceata existenta in primele minute ale partidei s-a risipit repede. Cum si terenul a rezistat bine, jocul s-a derulat in conditii neasteptat de bune, daca luam drept reper prognozele meteo dinaintea partidei. ^ Presedintelui oaspetilor, italianul Giovanni Catanzaretti, i s-a facut rau in timpul meciului, el stind in vestiar in timpul reprizei secunde.

Declaratiile tehnicienilor

Adrian Falub: "Am facut o prima repriza slaba, in care am fost dominati net. A doua repriza a fost mult mai buna si am reusit sa intoarcem rezultatul. Din pacate, am fost egalati, lucru care a scazut serios sansele de promovare. Totusi, nu este imposibil sa urcam in elita. Vom vedea ce va fi. Clar este ca, atunci cind ceva nu merge, trebuie facute schimbari. De cind am venit la echipa n-am facut progrese mari. Poate doar la dorinta de victorie am progresat putin. Eu cred ca se putea face mult mai mult".

Roland Nagy: "Un joc intre doua echipe de traditie, ca Iasul si UTA ar trebui sa se desfasoare in Liga I. Din pacate, acestea sint vremurile acum, trebuie sa ne multumim cu Liga a II-a dupa ce in vara am fost la un pas de desfiintare. In prima repriza am controlat jocul si puteam face o diferenta mai mare. Din pacate, le-am permis gazdelor sa intoarca jocul, apoi, din fericire, am reusit sa egalam si sa incheiem turul cu un rezultat pozitiv, obtinind un punct meritat. Diferenta intre Liga a II-a si Liga I este insa foarte mare. Vom vedea ce vom face in iarna, daca ne vom putea gindi la promovare intr-un campionat in care se poate intimpla orice, deoarece exista mult echilibru".

 

Comentarii