Deocamdata, patru din patru in turul II

duminică, 17 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 Deocamdata, patru din patru in turul II

Primii boxeri care au intrat in ringul olimpic simbata au fost cei de la categoriile cocos (54 kg) si semimijlocie (67 kg) la care tara noastra este reprezentata de Crinu Olteanu si, respectiv, Dorel Simion. Campionul mondial al cocosilor nu a avut nici un fel de emotie in fata grecului de origine armeana Artur Mikaelian, pe care il mai invinsese acum doi ani la europenele de la Minsk. Decizia i-a fost acordata lui Crinu cu 7-2, argeseanul urmind a-l intilni in turul secund pe mexicanul Cesar Morales, invingator cu o decizie de 13-8 in fata ugandezului Abdullah Tebazalwa. Surpriza categoriei a fost eliminarea armeanului Aram Ramazian de catre Teimuraz Hurtsilava (Georgia), in trimp ce fostul campion mondial Raimkul Malahbekov n-a avut probleme cu argentinianul Dario Labarda. In caz de victorie si in al doilea meci, Olteanu va avea o sarcina grea in fata cubanezului Guillermo Rigondeaux, care a dispus prin K.O. de tunisianul Moes Zemzemi.
Multe emotii vom avea cu Dorel Simion, caruia sortii i-au harazit inca din turul II pe reprezentantul Cubei. In prima intilnire, Dorel l-a intilnit pe Ruben Fuchu (Porto Rico) si l-a obligat pe arbitrul de ring sa-l abandoneze pe acesta din urma in rundul III. Cubanezul Roberto Guerra este, insa, debutant la o mare competitie si, in ciuda faptului ca l-a batut mar pe reprezentantul Zambiei, are prima sansa. Un alt adversar posibil pentru Simion in faza a treia, germanul Steven Küchler a cistigat prin abandon in repriza a doua pe Mosolesa Tsie (Lesotho). Printre calificatii in turul II se mai afla Leonard Bundu (Italia), Bülent Ulüsoy (Turcia) – vicecampion european si moldoveanu Vitali Grusac.
Ieri dimineata, Marian Velicu, reprezentantul nostru la categoria semimusca (48 kg) l-a depasit la toate capitolele pe turcul Ramazan Baliloglu, obtiinind din partea arbitrilor o decizie de 20-8. Foarte greu va fi pentru Marian turul secund, adversarul sau fiind nimeni altul decit favoritul numarul I al categoriei, Maikro Romero (Cuba), campion olimpic la Atlanta la categoria musca si campion mondial in 1997.Pe partea de tablou a lui Velicu se mai afla campionul continental Valeri Sidorenko (Ucraina) si un alt boxer excelent cotat, thailandezul Suban Pannon. Cel de-al patrulea boxer care a trecut cu succes de turul I a fost George Lungu (semiusoara, 60 kg), care l-a surclasat (15-3) pe etiopianul Adisu Tebebu, urmind a intilni in turul II un alt boxer african Raymond Narh (Ghana). La aceasta categorie s-au inregistrat citeva surprize, Norman Schuster (Germania) fiind eliminat de venezuelanul Patrick Lopez, iar armeanul Artur Gevorgyan de kazahul Nurjan Karimjanov. Cel mai neasteptat rezultat a fost scoaterea din cursa a unui fost finalist al CM, Tümentseseg Uitument (Mongolia) de catre kirghizul Almazbek Raimkulov. (Nic. G)

Comentarii