Derbiul turului

vineri, 19 octombrie 2001, 23:00
2 MIN
 Derbiul turului

Acum trei ani, Rapid a pierdut la mustata titlul de campioana in fata Stelei, dupa acel meci de pomina de la Craiova, cind trupa olteana, s-a impartit, pe simpatii, in doua cete. In anul urmator, Rapid a devenit campioana, dupa o mare lupta cu Dinamo, care si-a luat revansa anul trecut. In sfirsit, asta-vara a fost rindul Stelei, dupa aprigul duel cu dinamovistii. Si iata ca acum, dupa noua etape de campionat, pare a se relua duelul Rapid – Steaua din 1998, cu precizarea ca giulestenii se afla in pole-position si nici Dinamo nu-i prea departe. Matematicienii s-ar gindi la "permutari circulare", cert este ca, privind prin prisma clasamentului, meciul ce se va disputa duminica seara, pe stadionul Giulesti, de la ora 20,30 (transmis in direct la ProTV) este, daca nu derbiul campionatului, cu siguranta cel al turului. Rapid are acum doua puncte in fata marii rivale din Ghencea, dar situatia s-ar putea inversa in cazul unei victorii a ciracilor lui Piturca. In cazul in care trupa lui Viorel Hizo si-ar valorifica avantajul stadionului, s-ar putea distanta la cinci puncte diferenta, un avantaj greu de contracarat. Un rezultat de egalitate ar suride mai degraba dinamovistilor, care intilnesc, tot miine, dar de la ora 15,00, FC National, pe stadionul Dinamo. Meciul este transmis in direct de TVR 1 si se asteapta, in sfirsit o rabufnire a bancarilor, care, nu cu multi ani in urma, erau nasii ciinilor rosii". Iata si celelalte meciuri ale etapei:
Sportul Studentesc – FCM Bacau (astazi, ora 14,30, ProTV): Examen greu pentru studentii bucuresteni in fata unei formatii care arata mai bine decit pozitia sa din clasament.
FC Brasov – Petrolul Ploiesti (astazi, ora 15,00): Ploiestenii s-au mai scos din mocirla clasamentului dupa remiza de la Galati, dar cota -3 la adevar continua sa fie periculoasa. Iar Brasovul nu prea se joaca cu punctele de sub Timpa. A patit-o si Steaua.
Ceahlaul Piatra Neamt – FC Arges (astazi, ora 15,00): Dupa evolutia remarcabila din Ghencea, nemtenii ii vor ospeti pe prunarii din Trivale, intr-un derby al suferintei, unde nu e loc de compromisuri. Sa vedem cine va fi mai tare: Jean Gavrila sau Jean Vladoiu?
UM Timisoara – Gloria Bistrita (astazi, ora 15,00): De obicei, bistritenii sint darnici cu cei saraci, mai ales cind mai au gauri prin buzunare. Sa consemnam, oare, prima victorie a banatenilor in campionat?
Farul Constanta – Universitatea Craiova (astazi, ora 17,00, TVR 1): Meci greu pentru olteni, dupa esecul cu Dinamo. Farul a creat probleme si Rapidului, si lui Dinamo si a zdrobit Sportul in Regie.
Astra Ploiesti – Otelul Galati (astazi, ora 20,30, ACASA): Doua echipe care au pornit foarte bine si au ajuns in zona crepusculara. Cu alte cuvinte, al doilea derbi al suferintei… (Nic. G)

Comentarii