E rost de ciupit puncte

vineri, 02 martie 2007, 21:58
2 MIN
 E rost de ciupit puncte

Dupa esecul de miercuri din Cupa, de la Timisoara, pe marginea caruia s-au lansat o multime de ipoteze, Poli Iasi are miine prilejul de a-si imbuna suporterii. Desi dificila, tinind cont de faptul ca Pandurii a devenit o trupa serioasa in fotbalul romanesc, sarcina iesenilor de a drege busuiocul nu este imposibila. O stringere a rindurilor si o rascolire a orgoliilor ar putea genera energiile necesare obtinerii unui rezultat pozitiv, mai ales ca, se stie, Poli se simte bine in meciurile din deplasare.
Formatia pregatita de Ionut Popa are si avantajul faptului ca, teoretic, este mai odihnita decit gazdele. Gorjenii au jucat in Cupa 120 de minute cu National, in timp ce Iasul doar 90, moldovenii neavind de infruntat nici handicapul unei deplasari obositoare. Gruparea din Copou a ramas si joi in Timisoara, ieri facind deplasarea spre Tigu Jiu, unde are programat un antrenament in cursul diminetii. De notat este faptul ca drumul de vineri s-a facut cu o halta la Petrosani, unde Poli a urmarit adversarul din etapa viitoare, Jiul, in partida cu Gloria Bistrita. Despre meciul de miine, antrenorul Ionut Popa s-a exprimat inca de la plecarea din Iasi, cind a afirmat ca isi doreste macar o victorie in cele doua meciuri oficiale din aceasta saptamina. Si cum la Timisoara nu a fost…
In privinta starii de sanatate a lotului oaspetilor nu au aparut modificari importante. Ciobanu si Cernoch nici nu au facut deplasarea iar Saric, desi se antreneaza cot la cot cu coechipierii, nu va reintra. Singura dilema planeaza asupra lui Silvasan, care a acuzat probleme musculare la finele partidei de Cupa si ieri era incert.
In tabara gorjenilor, calificarea in semifinalele Cupei a adus o doza zdravana de optimism, lucru declarat si de antrenorul Eugen Neagoe. Acesta, care nu are nici un necaz major in echipa, doar Vancea fiind usor accidentat, a mai spus ca, desi stie ca Iasul joaca bine in deplasare, echipa sa poate obtine victoria, foarte importanta pentru evolutia ulterioara din campionat.
In tur, Poli a cistigat cu 2-1, golurile iesenilor fiind marcate din penalty de Onofras si Bilba, pentru oaspeti punctind actualul dinamovist, Vranjkovic.

 

Formatiile probabile
Pandurii:
Guso – Popete, Rus, Chibulcutean, Dragomir – Orac, Stinga, Pacurar, Vasilache – Vintilescu, L. Mihai.
Poli: Branet – Toma, Bernard, Onut, Tarlea – Miclea, Naidin, Mijin, Sfirlea – Bilba, Palimaru.
Arbitri: Robert Dumitru (Brasov); Costin Florescu (Huedin), Eduard Cringasu (Ploiesti).
Observatori: Mircea Stoenescu (Bucuresti), Ioan Muresan (Timisoara).

Debut cu victorie
Echipa secunda a clubului a debutat victorioasa in returul Ligii a III-a, invingind, ieri, cu 1-0 formatia FCM II Bacau, prin golul marcat de Pandele, in min. 75.

Comentarii