Excursie sub Timpa

vineri, 11 august 2006, 21:08
2 MIN
 Excursie sub Timpa

In conditiile in care multi fotbalisti se cearta la singe pentru citiva euro in plus la contract, cind echipele care n-au bani sa-si plateasca jucatorii sucomba, in conditiile in care Claudiu Niculescu isi paraseste echipa ca un las chiar inaintea unui meci important pentru gruparea la care a jucat, o mina de sportivi cu inima de aur isi duce crucea pe tacute, reusind sa invinga echipe cu buget de trei ori mai mare. Este vorba de rugbistii de la Poli Agro Unirea, una dintre putinele grupari sportive subzistente din Iasi, care lupta din greu pentru a se califica in play-off-ul Diviziei Nationale, alaturi de colosi ca Dinamo, Steaua si Arad. O deplasare pina in celalalt capat al tarii, la Timisoara sau Arad este un calvar pentru conducatorii gruparii din Copou si, din acest punct de vedere, iesenii antrenorului Constantin Verives au, cel putin in aceasta etapa, noroc. Meciul cu Universitatea Remin Baia Mare nu se va juca pe terenul baietilor cu clopul si titera, intrucit maramuresenii au terenul suspendat timp de patru etape. Remin, semifinalista de anul trecut a campionatului, a ales ca varianta de gazduire Brasovul, unde indeobste isi fac cantonamentele si deplasarea va fi mai ceva mai dulce pentru Poli Agro. In pofida acestui fapt, este greu de sustinut ca terenul neutru poate fi un avantaj pentru rugbistii ieseni, intrucit diferenta valorica intre ei si adversari este neta in favoarea elevilor lui Eugen Apjök, cu o gramada foarte puternica, o linie de treisferturi rapida si un transformer redutabil, chiar in persoana antrenorului. La Remin, evolueaza si un fost jucator de la Poli Agro, fundasul Emanuel Danga.
De aceea, echipa ieseana nu-si poate permite sub Timpa decit un joc agreabil, sa tina piept adversarului cit se poate si sa pregateasca alte confruntari mai accesibile.
In aceeasi etapa, mai sint programate, in seria a II-a, meciurile Contor Zenner Arad – Stiinta Petrosani si Petrom Timisoara – Farul Constanta. In seria I se joaca intilnirile Steaua – Bucovina Suceava, Dinamo – Rulmentul Birlad si Olimpia – „U” Cluj

Comentarii