Florin Zalomir, nr.1 la CSS Unirea

joi, 10 decembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Florin Zalomir, nr.1 la CSS Unirea

Clubul Sportiv Scolar Unirea a alcatuit ieri clasamentul celor mai buni 10 sportivi ai anului. Conform asteptarilor, prima pozitie i-a revenit sabrerului Florin Zalomir, liderul generatiei sale. Patru din cele 10 pozitii ale clasamentului sint ocupate de practicanti ai judo-ului, o ramura sportiva foarte bine reprezentata la scoala sportiva. Iata insa cum se prezinta clasamentul:
1. Florin Zalomir (scrima)
Medaliat cu bronz la Europenele de juniori, campion balcanic la Atena, s-a clasat al V-lea la Campionatele Mondiale de cadeti si pe locul XV la Mondialele de juniori. Dintre performantele sale in acest an ar mai fi de remarcat titlul national, primul loc cu echipa in Grand-Prix-ul de la Monaco si locul 3 (individual si cu echipa) in concursul de Cupa Mondiala de la Bonn. Este component al loturilor nationale de cadeti, juniori si seniori. Antrenor: Iulian Bituca.
2. Lucian Diaconu (judo)
A ocupat locul 2 la Campionatele Mondiale de juniori, este medaliat cu bronz la individual la Campionatele Nationale de juniori II, s-a clasat pe locul 2 cu echipa la Campionatele Nationale de juniori II. Antrenor: Mihai Pascal.
3. Florin Cuzic, Petrisor Todirasc, Adrian Negoita si Adrian Topala (rugby). Componenti ai echipei nationale de rugby (juniori), clasata pe locul X la Campionatul Mondial. Antrenori: Laurentiu Virse si Iulian Iftene.
4. Ramona Leusteanu (judo)
S-a clasat pe primul loc la Campionatele Mondiale scolare (individual si pe echipe), locul 5 la Mondialele rezervate cadetilor si la Zilele Olimpice Europene. A fost medaliata cu bronz la Campionatul Mondial de junioare si a cistigat titlul de campioana cu echipa. Antrenor: Angela Budaca.
5. Paul Bilan (judo)
Medalie de bronz la Campionatul National (individual), campion national cu echipa; a facut parte din formatia C.S.Politehnica, contribuind decisiv la clasarea acesteia pe locul 3 in Superliga pe echipe. A participat la Europenele de juniori. Antrenor: Valeriu Arustei.
6. Catalin Ganea, Razvan Sirbu, Radu Pruteanu si Andrei Moldoveanu (scrima)
Au ocupat locul 3 in etapa de Cupa Mondiala de la Bonn si se numara printre sperantele sabiei iesene. Ganea este campion balcanic de cadeti la individual, la aceasta competitie el fiind urmat in clasament de Sirbu. Toti patru sint componenti ai centrului de pregatire olimpica. Antrenor: Iulian Bituca.
7. Dumitru Rusu (judo)
Campion balcanic la juniori II si campion national de juniori cu echipa. La individual, s-a clasat pe locul III la juniori II, cu echipa. Antrenor: Mihai Pascal
8. Emanuel Brighiu (tenis de cimp)
Este vicecampion national la copii, a participat la Campionatul European. Antrenor: Gheorghe Barbarie.
9. Echipa de volei
Formatia de junioare 1 a cucerit medaliile de bronz ale Campionatului National, in urmatoarea alcatuire: Simona Simion, Mihaela Cantoreanu, Alina Bordeanu, Andreea Popa, Corina Chipirog, Delia Marian, Irina Dimitriu, Sorina Baesu, Ancuta Visan si Alina Melinte. Antrenori: Gabriela Copcea si Lucia Chirila.
10. Bogdan Dornescu si Florin Moscalu (baschet)
Au ocupat locul 4 cu echipa la Campionatul National de juniori II, au participat la cinci turnee internationale cu echipa nationala. (Daniel SIMION)

Comentarii