Fotbalul amaritilor

vineri, 17 august 2001, 23:00
3 MIN
 Fotbalul amaritilor

Daca in urma cu citiva ani spuneai despre un meci Crucea – Iasi ca nu se stie cu ce scor se va incheia puteai lesne sa fii luat de fraier in ale fotbalului. Noua conjunctura a fotbalului in care taria unei echipe depinde de administrarea banilor a anulat insa orice bariera, emiterea pretentiilor de marire a vreunei echipe nemaifiind legata de faptul ca acestea provin din catune sau tirgulete a caror populatie ar incapea in vreo doua blocuri iesene de pe vremea lui Ceasca.
Asa se face ca meciul de astazi dintre Pro Mobila Crucea si Poli Unirea Iasi din prima etapa a diviziei C de fotbal care va incepe la ora 11.00, este cotat ca unul din derbiurile seriei. Pe de o parte gazdele au anuntat ca s-au intarit serios in aceasta vacanta preluind cei mai buni dintre jucatorii de la Apemin Borsec, retrogradata in ultimul ceas al sezonului trecut al ligii secunde. Experienta jocului la nivelul trei al fotbalului intern si dorinta de mobilizare intr-un meci in care sint vizitati de reprezentantii "capitalei Moldovei" este un alt atu al "minerilor" pregatiti acum de un antrenor cu nume la nivelul esaloanelor inferioare, Nicolae Zaharia. Gazdele mai pot pune la plusuri si neajunsurile din tabara iesenilor, care nu au convins in jocurile amicale precum si greutatea cu care acestia se vor acomoda cu un esalon in care, de obicei, accentul nu se mai pune pe tehnica ci pe latura fizica. Si daca mai tinem cont de loviturile primite prin neinregimentarea lui Danut Munteanu si Murgu si indisponibilitatea lui Manole, toti trei jucatori de baza in pregatiri, motivele de ingrijorare ale oaspetilor se inmultesc.
Elevii lui Adrian Kereszy si Gelu Paveliuc au de partea lor insa o mina de jucatori cu mare experienta precum si cea mai buna situatie materiala din serie. In plus, obiectivul clar, al promovarii, poate crea o emulatie in sinul lotului care sa fie transpusa si in joc. Poli Unirea ar putea incepe un meci deschis oricarui rezultat cu formula: Cimpeanu – Bozianu, A. Ilie, Petrache, Gheban – Andrusi, Medeleanu, Dragoi, Tiron – Dobrea, Brighiu.
In ceea ce priveste celelalte meciuri ale etapei, din nou semnul amatorismului si-a pus amprenta asupra a ceea ce se cheama organizarea diviziei C.
Pe stadionul Nena (fost Constructorul), de la ora 11.00, jucatorii de la RATC CFR Moldova ii vor astepta pe cei de la Cimentul Bicaz. Nu se stie insa daca meciul se va disputa, oficialul iesenilor, Constantin Helesteanu declarindu-ne ieri: "Au fost ceva probleme legate de intirzierea fuziunii intre RATC si CFR insa la ora actuala sintem in regula in ceea ce ne priveste. Totusi, vorbind cu observatorul intilnirii, el mi-a spus ca stie ca meciul a fost aminat. Noi oricum ne vom prezenta la partida insa nu stim inca daca vom juca, totul depinzind de ceea ce a comunicat Federatia oaspetilor si oficialilor partidei" . Conform unor informatii din sinul FRF, partida se va disputa sigur.
Certa este aminarea celuilalt meci in care trebuia sa joace o echipa ieseana, AS Telecom, antrenorul principal Corneliu Costachescu fiind informat ca partida de la Radauti cu Bucovina a fost programata pentru marti la ora 16,30".
Surse federale au confirmat aceasta aminare insa ora de disputare a partidei anuntata este 17.00. Sigura este si aminarea unei alte partide din seria I, Rafinaria Darmanesti – Foresta II Falticeni datorita mutarii de ultima ora a gruparii bacauane din alta serie. Lucrul s-a datorat aparitiei locului liber prin fuziunea dintre Ceahlaul II Piatra Neamt si Silvex Tirgu Neamt, Rafinaria intrind pe tintarul programarii etapelor pe locul lui Silvex.
Asadar, meciurile primei etape in C1 sint: Pro Mobila Crucea – Poli Unirea Iasi, RATC CFR Moldova Iasi – Cimentul Bicaz, Gloria Zemes – Sportul Municipal Vaslui, Unirea Negresti – FC Botosani (fosta FCM Dorohoi), Rulmentul Birlad – Aerostar Bacau, Ceahlaul II Tirgu Neamt – CFR Pascani, Rafinaria Darmanesti – Foresta II Falticeni, Bucovina Radauti – Telecom Iasi. (Ovidiu MINEA)

Comentarii