Gata cu vacanta

vineri, 10 septembrie 2004, 23:00
2 MIN
 Gata cu vacanta

Cele trei luni si jumatate de pauza competitionala au luat sfirsit pentru handbalistii din primul esalon, atita vreme cit astazi se reia Liga Nationala. Cu un nou sistem competitional, in care turneele de sala au fost inlocuite cu partide tur-retur, caravana handbalistica se pune in miscare si ofera iesenilor de la Politehnica o deplasare in celalalt capat de tara. Fosta colega de grupa valorica B in sezonul trecut, Poli-Izometal pleaca favorita in confruntarea de astazi macar datorita faptului ca a reusit sa cistige toate partidele directe din sezonul trecut. 26-23 la turnee, 28-27 la Iasi si 21-19 la Timisoara, acesta este bilantul inregistrat de timisoreni si victoriile ramin victorii in ciuda faptului ca toate confruntarile au fost mai mult decit echilibrate. Ambitionati de replica buna pe care au dat-o saptamina trecuta la Plopeni in partidele cu Uztel Ploiesti si Dinamo Bucuresti, iesenii antrenati de Cornel Badulescu nu ascund faptul ca vor incerca sa forteze victoria, chiar daca pleaca cu handicapul accidentarii lui Florin Dimofte. Si daca oaspetii vor avea norocul sa vina cu punct(e) din Banat, faptul ca sint programati sa joace primele doua etape in deplasare n-ar mai fi un mare handicap, cu atit mai mult cu cit simbata viitoare studentii joaca la Gura Humorului cu Bucovina Suceava, echipa pe care au dominat-o mereu in ultimul an. Cert este ca un start lansat in prima parte a sezonului poate influenta pozitiv moralul tinerilor jucatori ieseni intr-o batalie care se anunta crincena pina vara viitoare. Avind ca obiectiv clasarea pe un loc superior celui din sezonul trecut (locul zece), studentii vor avea parte de un campionat dificil atita vreme cit patru echipe vor lua la final drumul Diviziei A, locul zece urmind a fi ultimul valabil pentru mentinerea in primul esalon.
Iata si lotul iesean care a facut deplasarea la Timisoara: Bogdan Pralea, Costel Buga (portari) – Gabriel Elisei, Andrei Velicu, Claudiu Dediu, Vlad Glucovschi, Ionut Roua, Cristian Moraru, Marian Gradinaru, Florin Dimofte, Ovidiu Damian si Vlad Mironescu.
Celelalte partide ale primei etape: HCM Constanta – Bucovina Suceava, Universitatea Resita – Uztel Ploiesti, Lignitul Tg. Jiu – HCM Piatra Neamt, Steaua Bucuresti – Dinamo Brasov, CSM Medgidia – Minaur Baia Mare si Dinamo Bucuresti – Armatura Cluj. (Lucian M.)

Comentarii