Handbalistele au fost penibile

luni, 25 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 Handbalistele au fost penibile

In ultimul meci din grupe disputat in turneul olimpic de handbal, selectionata Romaniei a fost invinsa cu 21-18 (11-10) de catre reprezentativa Frantei. Insuccesul in sine nu ar fi fost atit de dureros, tinind cont ca frantuzoiacele ne batusera si la ultima editie a Campionatului Mondial, daca maniera de joc a echipei noastre ar fi fost una acceptabila. Din pacate, ieri, elevele lui Bogdan Macovei, lipsite in continuare de aportul accidentatei Carmen Amariei, au avut o prestatie penibila, ratind ocaza de a intrece o echipa a Frantei aflata in forma slaba. Singura jucatoare din echipa Romaniei care a jucat ieri la nivelul sau a fost portarita Luminita Hutupan, care a aparat 17 din cele 37 de suturi trase pe spatiul portii sale. In ciuda paradelor sale, insa, celelalte jucatoare s-au calcat unele pe altele pe picioare, au abundat in suturi de la distanta si in erori defensive, iar in aceste conditii infringerea a venit inevitabil. Golurile echipei noastre au fost marcate de Luca (7), Varzau (3), Motogna (3), Draganescu (2), Ignat (1), Dobrin (1) si Stoica (1). In urma acestui rezultat, Romania s-a clasat pe locul patru in grupa A, dupa Coreea de Sud, Ungaria si Franta, urmind sa joace in sferturile de finala cu Norvegia, campioana mondiala en-titre.
Gabriel Chereches a ratat calificarea in finala probei de sarituri in apa de la trambulina de 3 metri, calsindu-se doar pe locul 35 in preliminarii, cu 318,27 puncte. Primele locuri in calificari le-au obtinut chinezul Xiong Ni, mexicanul Fernando Platas si rusul Dmitri Sautin, marii favoriti la finale.
Halterofilul Florin Vlad s-a clasat pe locul al sapelea in finala categoriei 105 kg, cu un rezultat total de 405 kg (180 kg la smuls, 225kg la aruncat). In fata lui Vlad, pe locul sase, s-a clasat Alexandru Bratan, din Republica Moldova, cu un total de 410 kg.
In turneul olimpic de lupte greco-romane, cei doi sportivi romani care au concurat ieri au inregistrat cite o victorie si o infringere. La categoria 69 kg, Ender Memet a trecut de australianul Ali Abdo cu 11-0 si a pierdut in fata cubanezului Filiberto Azcuy cu 4-3. La categoria 58 kg, Constantin Borascu a dispus de tunisianul Mohamed Barguaoui inainte de limita si a fost invins de rusul Valeri Nikonorov cu 7-3. (ICT)

Comentarii