Happy-end in vestiar

Subtitlu

joi, 15 martie 2007, 23:46
5 MIN
 Happy-end in vestiar

Dupa ce s-au balacarit in ultimele zile, antrenorul Ionut Popa si liderii PD locali au ingropat ieri dimineata securea razboiului. La initiativa senatorului Dan Cirlan – care a donat clubului cupa obtinuta in 1994, atunci cind Poli, ce era patronata de actualul politician, a obtinut unicul titlu de campioana nationala de juniori I din istorie – un comando democrat format din Cirlan, deputatul Petru Movila, consilierul judetean Constantin Serban, consilierul municipal Daniel Oajdea si  Ciprian Paraschiv, membru in CA al clubului, s-a intilnit ieri dimineata, la stadionul din Copou, cu Popa si cu jucatorii ieseni. Dupa mai bine de o ora de discutii, purtate, fara presa, in cabina antrenorilor si apoi in vestiar, tehnicianul a declarat: "Am acceptat propunerea de intilnire a domnului Cirlan pentru a pune lucrurile la punct. In vara, eu nu am mai vrut sa semnez cu Poli pentru ca echipa nu avea buget. Primind asigurari ca lucrurile se rezolva, am ramas. Cind am vazut ca am fost mintit, fiind, in plus, atacat, am replicat. Domnul Cirlan si-a cerut scuze in numele domnului Serban, care ma jignise, si ne-a promis ca va fi alaturi de echipa". In ceea ce-i priveste pe jucatori, acestia si-au spus cuvintul prin Adrian Toma in vestiar si prin Bogdan Onut, la final, ambii sustinind ca doresc ca echipa sa nu mai sufere de pe urma razboaielor politice si sa aiba conditii pentru a obtine rezultate cit mai bune.

Joaca pe doua terenuri
PD-istii au fost apoi invitati in sala de conferinte de presa a clubului, pentru a-si prezenta punctul de vedere, Cirlan conducind ostilitatile. "In ultimele saptamini a aparut o polemica regretabila, pe care am vrut sa o inchidem. Din capul locului, vreau sa spun ca PD a fost si este un sustinator al clubului de fotbal, chiar daca a platit politic pentru aceasta. Acum, exista doua terenuri pe care se joaca: unul, legat de echipa propriu-zisa, pe care o sustinem neconditionat, cu orice pret, celalalt, politic, care se refera la disputa dintre noi si primar pe tema scoaterii echipei din influentele de alta natura decit cele sportive. Pentru eliminarea influentelor politice, ne batem sa obtinem scoaterea la vinzare a pachetului de actiuni",  a spus senatorul democrat, care a prezentat ca dovezi a lipsei de transparenta de la club si a faptului ca are senzatia ca Poli vrea sa ramina o jucarie electorala, faptul ca Paraschiv, reprezentantul PD in CA al FC Politehnica, a fost invitat la o singura sedinta a acestui for intr-un an si jumatate!

Propunerile lui Dan Cirlan: privatizare imediata si continuarea finantarii de la bugetul local
Cirlan a prezentat viziunea PD asupra viitorului clubului, avansind ideea ca acesta sa beneficieze de ajutor de la bugetul local, chiar si dupa privatizare: "In primul rind trebuie depasit impasul actual, legat de pericolul neobtinerii licentei pentru sezonul viitor. Primaria trebuie sa gaseasca urgent solutia legala de a debloca banii prevazuti clubului in bugetul pentru acest an si noi o vom sustine. Conditionam insa acest lucru de adoptarea unei hotariri privind privatizarea Politehnicii si de alcatuire a unei comisii care sa negocieze acest lucru. Viitorul investitor va fi ajutat in continuare de oficialitati, atit cu baza sportiva cit si cu bani de la bugetul local. Sumele de la CL si CJ trebuie insa stipulate explicit in buget si nu alocate prin finantari mascate de la regii. Dupa ce se taie din bugetul local fondurile trimise de la centru cu destinatii fixe, din suma ramasa ar fi bine ca sportul de performanta sa primeasca 2%".
Senatorul democrat, care s-a salutat cu multi dintre fostii sai angajati de la club, a spus ca a fost emotionat de vizita de ieri: "E o senzatie ciudata pe care o traiesc atunci cind calc pe unde nu am mai fost de mult timp. I-am intrebat pe cei cu care m-am intilnit daca ei cred ca am putut sa nu calc la stadion vreme de aproape zece ani si toti mi-au spus «nu». Am fost foarte dezamagit de ce mi s-a intimplat in legatura cu fotbalul insa acum le-am promis ca atunci cind voi avea timp voi reveni la meciuri".
Au mai luat cuvintul si Petru Movila (imbracat intr-un tricou al CS Politehnica),  ce a afirmat ca PD a fost singurul partid ce a sustinut neconditionat echipa, "fara sa cerem sa imprumutam galeria sau sa avem o jucarie electorala" si fostul capitan al Politehnicii, Cip Paraschiv, ce a precizat ca va fi alaturi de fotbalisti mereu si ca privatizarea echipei ar putea aduce conditii mai bune. Oajdea si votul sau anti-fotbal dat in vara a fost aparat de Cirlan: "A reactionat asa pentru ca mereu i s-a dat cu flit in momentul in care a cerut informatii despre echipa. Oricum, voturile date de PD au asigurat trecerea contractului". In ceea ce-l priveste pe Serban, acesta a comentat contrele verbale avute cu Popa: "Am gresit cu totii".

"Spritarilor!"

Propunerea societatii Cotnari de schimbare a numelui echipei Politehnica
in cazul in care va prelua pachetul majoritar la club in Podgoria Cotnari a fost comentata si ieri, la intilnirea dintre reprezentantii PD cu fotbalistii Politehnicii, petrecuta ieri, in incinta stadionului. Dupa ce atit primarul Nichita cit si presedintele Boca au spus ca acest lucru nu e posibil, si antrenorul Popa a spus ca nu i-ar place ca Poli s. a devina Podgoria"Cind am intra in teren, lumea ne-ar striga «spritarilor»" a motivat tehnicianul, care nu a fost de acord nici cu schimbarea culorilor in verde-galben: "Cele mai frumoase culori sint rosu, galben si albastru. Ori le punem pe astea, ori raminem cu alb-albastru". In schimb, reprezentantii PD spun ca elementele amintite nu sint lucruri deosebit de importante. "Si eu am renuntat sa schimb numele in Polynx, cind patronam echipa, preferind Politehnica, insa nu cred ca aceasta e problema esentiala, ci forta echipei" a spus senatorul Dan Cirlan, in timp ce consilierul municipal Daniel Oajdea a comentat: "Poate e doar o prima conditie pusa la negocieri, la care se poate renunta apoi".

Comentarii