Imposibila partida

miercuri, 08 august 2001, 23:00
2 MIN
 Imposibila partida

Ieri dimineata, pe stadionul Emil Alexandrescu, sub un soare ucigator, s-a disputat meciul amical dintre formatiile locale Poli Unirea si RATC CFR Moldova, incheiat cu scorul de 2-0 (1-0) in favoarea "gazdelor". Prima repriza a fost destul de echilibrata, "transportatorii" dind o replica peste asteptari, pe fondul unei lipse vizibila de prospetime fizica ale jucatorilor de la Poli. De altfel, prima mare ocazie a fost irosita de Paun care, dupa ce l-a driblat si pe Cimpeanu, a sutat pe linga poarta. Noua echipa-fanion a Iasului – in rindul careia Danut Munteanu a aparut cu un look a la Roberto Carlos – a replicat, insa Murgu si-a trecut din nou numele pe lista celor care rateaza din pozitii bune. La pauza a fost totusi 1-0, Tiron executindu-l cu singe rece pe Comisu in minutul 32. In repriza secunda Poli Unirea a preluat aproape total friiele jocului insa Brighiu a ratat incredibil in doua rinduri. Dobrea in minutul 62 a adus insa linistea si o diferenta ce s-a conservat pina la final.
De remarcat ca asistentii arbitrului Ciprian Paraschiv au fost, pe rind, jucatorii lui Poli Unirea, Dobrea, Brighiu, Gheban sau Bozianu, semnalizarile acestora defavorizind de mai multe ori pe cei de la RATC CFR, lipsiti de aportul antrenorului principal Dorinel Toiu, plecat in concediu. In aceste conditii, echipa a fost condusa de pe margine de secundul Dorel Stafie care in dorinta de a-si mobiliza elevii a sarit uneori calul, injuraturile birjaresti adresate unor ciraci de-ai sai zgiriind timpanele asistentei.
Au jucat: Poli – Cimpeanu – Bozianu, Medeleanu, Petrache, Danut Munteanu – Boghean, Cotan, Dragoi, Tiron – Murgu, Manole, apoi Dulcianu, Robu, Brighiu, Gheban, Dobrea, Andrusi, Grigore, Cristea, Cabalau. RATC – Comisu – Raileanu, Vasluianu, Capusanu, Luiuz – Voicu, Romila, Popescu, Agape – Paun, Paval, apoi Sirbu, Haisan, Botezatu, Virlan.
Desi la acest meci trebuiau sa apara si jucatorii brasoveni Gnandt si Anghel, care au tratat marti transferul la Poli Unirea, acestia nu s-au mai prezentat in Copou. Dupa toate probabilitatile, ei au fost recuperati de Sportul Vaslui, echipa alaturi de care s-au pregatit in ultima perioada. De mentionat ca la gruparea vasluiana, care se pare ca va fi principalul rival al Iasului in lupta pentru promovare, unul dintre sponsori este un patron iesean, Dan Rusu iar antrenor secund este Ovidiu Burdujan.
In alta ordine de idei, presedintele gruparii Poli Unirea, Pavel Hodea a anuntat ca miercurea viitoare, in Cupa Romaniei este programat meciul dintre FCM Poli si FC Unirea 2000! Dupa cum v-am mai informat, pina la oficializarea fuziunii dintre cele doua echipe acestea "alearga" separat in competitiile interne. Vestea acestui meci a pricinuit zimbete in rindul fotbalistilor ieseni, citiva spunind in gluma ca vor pune serios osul in disputa contra actualilor coechipieri! Mai mult ca sigur insa ca FCM Poli nu se va prezenta la acest meci, urmind ca mai departe sa se califice Unirea 2000, pe al carui loc se va merge si in campionat in acest an. (Ovidiu MINEA)

Comentarii