In asteptarea fiestei

vineri, 28 mai 1999, 23:00
2 MIN
 In asteptarea fiestei

Astazi, de la ora 17,00, toti ochii iubitorilor de fotbal din Romania vor fi atintiti spre stadionul Giulesti, fie prezenti la fata locului, fie in fata televizorului, conectati pe frecventa primului canal al televiziunii nationale. Pentru ca astazi, cu o foarte mare marja de siguranta, vom putea asista la o autentica fiesta braziliana. Daca Rapid cistiga meciul cu Universitatea Craiova, titlul de campioana nationala va poposi, dupa 32 de ani, in curtea clubului visiniu. Daca nu, si Dinamo invinge la Piatra Neamt, vom astepta ultima etapa, in care salariatii lui Copos se vor deplasa la Cluj, pentru alte doua puncte aproape sigure. Se stie ca universitarii din Banie sint foarte departe de valoarea lor de alta-data, iar in acest retur au avut prestatii extrem de modeste pe teren strain, pierzind la scor la Ploiesti si Galati, dar, in acelasi timp, mai stim ca ei s-au mobilizat exemplar in meciul cu Dinamo (tot la Bucuresti), cind numai un sut norocos al fostului oltean Jerry Gane a impiedicat cea mai mare surpriza a campionatului. Antecendentele sint extrem de tensionate, nu mai departe anul trecut Rapidul pierzind titlul, datorita unui fel de harakiri eroic pe care si-l facura juvetii pe stadionul "Ion Oblemenco". De atunci, insa, a mai fost un meci in tur, cind feroviarii au batut Craiova chiar la ea acasa, victorie istorica cu valente de premiera.
Fireste, ipotetica minune olteneasca trebuie sa aiba corespondente intr-o victorie dinamovista sub Pietricica, pentru ca sa fie intregita ca lumea. Dar, se pare ca dupa momentele fatidice "Resita" si "Steaua", ciinii lui Dinu au dat mutarea in plic, demoralizindu-se complet. Astfel ca n-ar fi exclus ca nemtenii sa joace pentru public si sa cistige un meci pentru care nimeni nu le-ar fi dat vreo sansa, daca ar fi fost programat pe la mijlocul returului.
Celelalte sapte meciuri se joaca de pamplezir si, asa cum se intimpla de obicei, vor rezulta spectacole frumoase si goluri girla. Atrag atentia doar partidele FCM Bacau – FC National si Farul – FC Arges, care ar putea desemna ocupanta locului patru in campionat. Televiziunea Antena 1 ne va da din nou intilnire cu lanterna rosie, Olimpia Satu Mare, care va incerca, pe terenul Stelei, sa lase citeva vestigii de regrete…
Programul etapei: FC Onesti – Universitatea Cluj (in tur, 2-0); Farul Constanta – FC Arges (0-6); Ceahlaul Piatra Neamt – Dinamo Bucuresti (1-6); FCM Bacau – FC National (0-5); Petrolul Ploiesti – Foresta Falticeni (2-1); Steaua Bucuresti – Olimpia Satu Mare (3-0); CSM Resita – Astra Ploiesti (0-3); Rapid Bucuresti – Universitatea Craiova (1-0); Otelul Galati – Gloria Bistrita (1-2).Toate partidele vor incepe la ora 17,00. (Nic. G)

Comentarii