In cautarea asului de Cupa

miercuri, 29 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 In cautarea asului de Cupa

Astazi, la ora 13,00, au loc trei dintre cele patru meciuri din cadrul sferturilor de finala Cupei Romaniei, ultimul eveniment fotbalistic intern al acestui mileniu. Pe stadionul "Gloria" din Buzau, se intilnesc Otelul Galati si Sportul Studentesc. Conicidenta, cele doua echipe s-au intilnit in optimile aceleiasi competitii acum doi ani, tot la Buzau, victoria revenind fotbalistilor galateni cu scorul de 2-0. Sportul Studentesc este singura echipa divizionara B prezenta in aceasta faza. Antrenata de tinarul si vulcanicul Ion Andone, formatia din Regie este lidera detasata a seriei I a esalonului secund, in timp ce formatia galateana, dupa un tur nemultumitor, poate privi "competitia K.O." ca o oportunitate de reabilitare, sau, pur si simplu s-o considere ca o piatra de moara in perspectiva obiectivului salvarii de la retrogradare. Sa amintim ca studentii au eliminat in faza anterioara pe FC Arges, una dintre revelatiile turului Divizia A.
Pe stadionul Dinamo, un interesant derby bucurestean intre doua echipe cu nivel de traditie diferit, dar cu situatii destul de precare in clasament: National si Rocar. Meciul disputat in campionat pe stadionul din Berceni s-a incheiat cu un 2-2 contestat de ambele echipe. Pe banca tehnica se vor infrunta doi tehnicieni din generatii diferite, dar care se cunosc foarte bine: Marius Lacatus si Dumitru Dumitriu.
Un alt joc interesant se disputa la Pitesti, intre primele doua laureate ale turului: Steaua si Petrolul. Cele doua echipe s-au intilnit destul de des in Cupa Romaniei, dar ploiestenii au cistigat o singura data, acum 37 de ani! Interesant este faptul ca in ultimii ani Petrolul a constituit un adversar extrem de incomod pentru militari: n-au trecut decit trei ani de cind Mihalache a inscris golul unei victorii istorice a "gazarilor" in Ghencea, iar anul trecut, in prima etapa, pe stadionul "Ilie Oana" din Ploiesti, scorul a fost 5-1 pentru gazde. In acest campionat, tot la Ploiesti, gazdele au condus cu 1-0, prin golul lui Orlando, au avut si superioritate numerica, dar au fost egalati pe final, printr-un penalty transformat de Jean Vladoiu.
Ultimul meci al sferturilor de finala se va disputa, miine, de la ora 17.00, pe stadionul "Lia Manoliu" intre formatiile Rapid si Dinamo Bucuresti. (Nic. G)

Comentarii