In cautarea surprizei

vineri, 17 martie 2006, 01:12
2 MIN
 In cautarea surprizei

Imediat dupa partida de simbata cu Olimpia Bucuresti, conducatorii echipei iesene de baschet feminin isi faceau griji pentru etapa viitoare. „Nu avem bani sa mergem la Oradea.” – spunea atunci presedintele Marius Cosoi. Pina la urma, gruparea care a fost amenintata nejustificat cu intreruperea finantarii venite de la Consiliul Local a gasit o sponsorizare si astazi va pleca spre Oradea pentru a respecta o axioma care spune ca pentru a cistiga trebuie mai intii sa participi. „Avem tot lotul valid si incercam sa facem o surpriza.” – declara antrenorul Gabi Mihailescu despre partida cu echipa care face parte din acelasi „set valoric” cu National si Somesul Dej, dar are atu-ul ca a obinut victorii pe terenul ambelor formatii aflate sub ea in clasament. Desi formatia gazda n-are motive de stres in privinta retrogradarii in conditiile in care are cosaveraj superior chiar daca pierde ambele partide cu Iasi si Dej, cu siguranta ca in joc va interveni orgoliul, atita vreme cit bihorencele n-au cistigat nici un meci in fata propriilor suporteri. Si chiar daca oaspetele isi pun sperante intr-un rezultat bun, favorita ramine CSU, care a invins si in tur cu 65-44, dupa o partida care a condus la demiterea antrenorului Maricel Luchian si la despartirea de doua dintre jucatoare, Camelia Gradinaru si Alexandra Tanasache.
In fine, desi in urma cu doua saptamini National a facut doua jocuri intr-o singura deplasare la Bucuresti (beneficiind de cazarea oferita de Sportul Studentesc si scapind astfel de cheltuielile cu organizarea jocului programat la Iasi), conducatorii n-au mai facut o miscarea similara acum, cind se puteau epuiza doua runde dintr-o singura deplasarea in Vest, pentru pentru partida de miine de la Oradea si cea de saptamina viitoare de la Arad. „Stiu ca cei din federatie nu prea sint de acord cu aceste lucruri si mi-a fost jena sa mai deschid subiectul, sa nu fim refuzati.” – a precizat presedintele Cosoi.
Celelalte partide ale etapei a 19-a: Rapid Bucuresti – Sportul Studentesc Bucuresti (in tur, 85-94), CET Govora – ICIM Arad (41-75), Olimpia Bucuresti – Biandra Tirgoviste (61-83) si Somes Dej – U BT Cluj (64-117). Magic Sibiu sta. (Lucian M.)

Comentarii