Inc-un hop, hop, hop!

vineri, 24 septembrie 2004, 23:00
3 MIN
 Inc-un hop, hop, hop!

Meciul de Cupa Davis Romania – Canada a inceput ieri, la Arenele BNR, cu cele doua partide de simplu, in care, logic, toata lumea astepta ca scorul sa fie, dupa prima zi, 2-0 pentru Romania, datorita valorii mai scazute a adversarilor (ai nostri fiind in prima suta a clasamentului ATP, in timp ce canadienii Dancevic si Larose ocupa locurile 203 si, respectiv, 301). Un alt atu pentru Romania a fost terenul de zgura, cu care nord-americanii nu sint familiarizati. N-a fost, insa, chiar asa de simplu, nici pentru „cneazul” Andrei, care, desi nerefacut dupa accidentul suferit la US Open, a reusit sa-l invinga pe Simon Larose in trei seturi: 7-5, 6-3, 6-2, emotiile survenind mai ales in primul set. Cu toate acestea, Pavel n-a fost deloc multumit de jocul sau: „A fost cel mai rau meci jucat de mine in Cupa Davis. Am avut emotii, pentru ca stiam ca?trebuie sa cistig?si imi era teama sa nu pierd. Ma bucur totusi ca am cistigat in trei seturi, desi am jucat asa rau. Probabil mi-am dorit prea mult sa joc bine in fata publicului din Romania. Am fost timorat, din cauza presiunii pe care mi-am creat-o singur”, a declarat Pavel.
Cea de-a doua partida a fost, de fapt, cea mai importanta, fiind jucata intre nr. 1 canadian si nr. 2 roman, chiar daca diferenta de puncte ATP este net favorabila lui Hanescu. In plus, Frank Dancevic a fost indisponibil pina in ultimul moment, el suferind marti, chiar la antrenamente, o criza de enterocolita care a necesitat transportarea canadianului la o clinica unde i s-au administrat perfuzii cu glucoza, punindu-se problema ca Dancevic sa fie inlocuit cu Fred Niemeyer. Totusi, Dancevic a jucat si i-a pus mari probleme lui Victor Hanescu. Dupa primele trei seturi, la scorul de 2-1 pentru oaspete (7-5, 3-6, 6-3) in staff-ul romanesc se punea serios problema schimbarii echipei Romaniei la dublu, prin introducerea lui Andrei Pavel. Dar Victor si-a revenit formidabil, a cistigat al patrulea set cu 6-3, iar in cel decisiv a pornit cu un break, pe care nu l-a mai cedat la final (6-4).
„Important este ca am trecut peste momentele dificile si cred ca acest meci imi va da incredere in urmatoarele partide decisive pe care le voi juca. Asa este tenisul, te gindesti ca vei intilni un adversar care nu iti va pune probleme, dar in realitate nu este asa”, a declarat Hanescu, care a precizat ca l-a deranjat serviciul si back-hand-ul lui Dancevic.
Capitanul nejucator al echipei Romaniei, Adrian Marcu, s-a declarat multumit de rezultatele din primele doua meciuri de simplu. „Se poate spune ca sintem in grafic. Sintem multumiti, deoarece conducem cu 2-0. In Cupa Davis important este?in primul rind?rezultatul si mai putin jocul. Nici nu vreau sa ma gindesc ca am putea pierde intilnirea cu Canada”, a precizat Marcu, care a adaugat ca in meciul de dublu vor evolua Florin Mergea si Victor Ionita.
Astazi, de la ora 13,00, va avea loc meciul de dublu, in care insolitul cuplu roman Florin Mergea – Victor Ionita va da piept cu cel mai bun jucator de dublu din lume, Daniel Nestor, care va face pereche cu Fred Niemeyer. Intilnirea va fi precedata de ceremonia de prezentare a echipelor. Miine, de la ora 11,00, vor avea loc ultimele doua partide de simplu: Pavel – Dancevic si Hanescu – Larose. (GIN)

Comentarii