La mina lui Ilie Dumitrescu

vineri, 25 mai 2001, 23:00
2 MIN
 La mina lui Ilie Dumitrescu

Aflat pe banca Otelului, ex-stelistul este condamnat sa amine cistigarea titlului de catre fosta sa echipa. Partida din Ghencea va fi transmisa in direct de la ora 18,00 de Pro TV, in timp ce Romania 1 va transmite partida Foresta – Dinamo.
Foresta Suceava – Dinamo (in tur, 5-4, transmis de Romania 1). Numai rememorarea partidei din toamna poate da o idee despre ambitia "ciinilor rosii" vizavi de aceasta partida. Dupa cum se stie, in tur, bucurestenii au avut 4-0 in minutul 47, inghitind apoi, pe nemestecate, cinci goluri unul dupa altul. Dincolo de aspectul vindicativ al revansei, Dinamo lupta pentru un loc in Cupa UEFA, in timp ce sucevenii, aflati la -8 in clasamentul adevarului, pot ajunge intr-o situatie imposibila.
Universitatea Craiova – Petrolul (0-1). Un meci fara prea mare miza, desi oltenii ar putea avea surprize neplacute in cazul unei infringeri pe teren propriu. Ca sa nu mai vorbim ca vulcanul craiovean ar putea da din nou in clocot.
FC Brasov – Ceahlaul Piatra Neamt (1-2). In presa din ultima vreme, patronul brasovean Necolae se plingea de o conspiratie impotriva echipei sale, care indrazneste sa aspire la inaltimile europene. Cu toate ca brasovenii nu prea iarta pe teren propriu, e de urmarit in ce masura nemtenii pot obtine de aici punctele salvarii, inainte de marele derby din ultima etapa, de la Bistrita. Si inca ceva de urmarit: arbitrajul!
FC National – FC Arges (1-3). Argesenii lui Bondrea sint recunoscuti ca "nasi" ai echipelor bucurestene. Si daca ei mai urmaresc participarea in Cupa UEFA, Nationalul ar putea avea mari probleme.
Astra Ploiesti – FCM Bacau (1-2). Un meci cu conotatii shakespeariene (a fi sau a nu fi) pentru echipa lui Ghita Poenaru, victoria de la Ploiesti reprezentind ultima sansa de a mai spera la salvarea prin baraj, daca ne gindim ca ultima lor deplasare va fi in Giulesti. Astra sta la -3 in clasamentul adevarului si nu prea isi poate permite sa se joace cu punctele, decit daca are promisiuni de la colega din oras.
Gloria Bistrita – Rocar Bucuresti (3-4). Echipa lui Titi Dumitriu spera sa dea lovitura la Bistrita, acolo unde joaca si Ceahlaul in ultima etapa. Dar daca ambele candidate la retrogradare cistiga acolo, Bistrita poate ajunge la -8 in clasament. Cu cine vor fi ardelenii darnici?
Rapid – Gaz Metan Medias (0-0). Giulestenii mai spera inca la intrarea inCupa UEFA, pentru care vor lupta in meci direct etapa viitoare, la Pitesti. In ceea ce priveste Gazul, nu cred ca vor fi probleme pentru Pancu si ceilalti…
Steaua – Otelul Galati (1-0, transmis de Pro TV). Dupa infringerea pe teren propriu in fata Rapidului, galatenii au reintrat in hora, iar antrenorul Ilie Dumitrescu are misiunea ingrata sa bata, in deplasare, chiar echipa lui de suflet, Steaua. Si asta in conditiile in care militarii isi asigura titlul, din punct de vedere matematic.
Toate partidele vor incepe la ora 18,00. (Nic. G)

Comentarii