La revedere, rugbisti!

vineri, 05 mai 2006, 20:33
2 MIN
 La revedere, rugbisti!

Sezonul regulat al Diviziei Nationale la rugby se incheie in aceasta dimineata si, pentru ieseni, se incheie cu oaspeti de prestigiu, Dinamo Bucuresti, una dintre marile echipe ale tarii. Iesenii ocupa in acest moment locul VIII in clasament si exista putine sanse sa-l paraseasca, posibilitatea fiind legata de o victorie cu adevarat prestigioasa in fata puternicei echipe din Soseaua Stefan cel Mare. Chiar si daca nu se va intimpla asa, raminem cu impresia unui retur foarte bun de campionat al rugbistilor ieseni, condusi de Constantin Verives si Emanuel Mihai, in contrast cu turul. In aceasta primavara, avind toate echipele de acelasi calibru ca oaspeti in Copou, iesenii au obtinut victorii clare, la care mai adaugam si cea in fata Farului Constanta, in care poate doar antrenorii si jucatorii mai credeau. Daca mai adaugam si evolutia meritorie din meciul de la Cluj, avem imaginea unei echipe care promite mai mult in sezonul viitor, daca vor exista conditii mai bune financiare pentru o formatie alcatuita exclusiv din jucatori crescuti in pepiniera rugbiului iesean. Pina la toamna, exista destul timp de reflectii pentru cei care iubesc si pot ajuta acest frumos sport la Iasi, ca promisiunile nu tin de foame si nici nu produc performante.
Revenind la intrecerea din Dealul Agronomiei, sa spunem ca Dinamo are interesul sa se bata pentru o victorie cu bonus la Iasi, in speranta ca va evita locul IV in clasament, care ar opune-o, in semifinala, Stelei. Totul depinde de o victorie severa a Stelei in meciul cu Remin Baia Mare si visurile dinamoviste se pot incheia doar la locul III, fiindca e greu de crezut ca Contor Zenner Arad se va impiedica la Birlad, in fata Rulmentului.
Noua nu ne ramine decit sa venim in Dealul Agronomiei si sa aplaudam aceasta formatie a Iasului, care a obtinut (fara a ne hazarda) rezultatele maxime posibile in conditii minime. Si sa speram ca, in sezonul viitor, va fi (macar) un pic mai bine pentru rugbiul iesean.

Comentarii