Laura Dulcianu da autografe

joi, 29 ianuarie 1998, 00:00
2 MIN
 Laura Dulcianu da autografe

Penicilina : Ecaterina Covaliciuc, Tatiana Popa, Sorina Marian, Mihaela Formagiu, Cristina Androhovici, Amalia Popa. Au mai jucat: Laura Dulcianu, Dana Dochia, Adriana Giurgea, Andreea Cotoranu, Simona Simion.
Universitatea : Andreea Constantinescu, Dana Turcanu, Mihaela Sasu, Ramona Marica, Georgeta Muresan, Raluca Popescu. Au mai jucat: Adriana Dumitru, Filomena Vaida, Elena Safta, Corina Pintea.
Durata seturilo r: 26′, 20′, 20′.
Servicii gresite : 6-8.
Au arbitrat : Virgil Ionescu (Bacau), Costinel Sovaiala (Ploiesti).
Deoarece in partida tur, de marti seara, clujencele au jucat orice altceva, numai volei nu, iesencele aveau nevoie in mansa a doua, disputata ieri-dimineata, tot in sala Penicilina, doar de 15 puncte pentru a-si asigura calificarea. Acest lucru s-a realizat chiar in primul act, cind gazdele, in formula standard, s-au impus, fara sa forteze, intr-un set neasteptat de echilibrat. Au iesit in evidenta, in afara nerabdarii de a incheia conturile cit mai repede, citeva faze create de mina maiastra a lui Kati Covaliciuc.
Scopul fiind atins, antrenorii N. Roibescu, A. Ichim si N. Stanescu au aruncat apoi in lupta pe toate reprezentantele "generatiei Pro" avute la dispozitie, noua "reteta" de "preparare" a Penicilinei (Dochia, Cotoranu, Giurgea, Dulcianu, Androhovici, Simion) incluzind doar elemente tinere. "Antibioticul" nou creat a avut nevoie de o perioada destul de lunga de acomodare pentru a anihila "microbii" cu care clujencele incercau "infestarea" salii si, drept urmare, oaspetele au condus aproape in permanenta in setul doi: 0-2, 2-5, 3-9, 6-10, 9-13. De la ultimul scor amintit, Dulcianu si Androhovici trag efectiv echipa dupa ele, iesencele intorcind scorul si triumfind si in actul doi.
Oaspetele acuza socul pierderii unui set pe care l-au avut in mina si, dupa 3-3, reintra in "normalul" aratat cu o zi inainte: preluari gresite, nesincronizari la fileu, atacuri aiurea. Pina si sotia antrenorului Universitatii, fosta jucatoare ieseana Dana Singiorgian, acum Turcanu, intra in "joaca" si nu "jocul" coechipierelor, prilejuind "Novei" Penicilina cistigarea nu numai a ultimei parti a jocului, ci si a unei noi doze de incredere in fortele proprii.
Dupa gustul destul de salciu lasat in prima mansa din cauza lipsei totale a spectacolului, in conditiile in care Universitatea a fost un sparring-partner mai mult decit modest, publicul iesean a plecat mult mai multumit ieri de la sala, la sfirsitul partidei Laura Dulcianu fiind solicitata sa acorde autografe. (Ovidiu MINEA)

Comentarii