Meciul care frige

joi, 23 octombrie 2003, 23:00
2 MIN
 Meciul care frige

Terenul II din Copou a fost ieri supus unor cazne serioase, ploaia abundenta si crampoanele fotbalistilor de la Poli Unirea, care s-au pregatit in cursul diminetii, fiind un „cocteil” la care gazonul a rezistat cu greu. Cum pina la derbiul de la Braila mai este putin timp, concentrarea este vizibila la toate nivelele clubului iesean. Conducerea a achitat o mare parte a restantelor financiare si face eforturi sa repete scenariul de la Onesti, in sensul suplimentarii primei, de la 10 (bonusul obisnuit in meciurile de „afara”) la 15 milioane lei, o decizie in acest sens urmind a fi comunicata in vestiar, inaintea meciului.
Tinind cont de acest element, optimismul este prezent in sinul echipei, leit-motivul saptaminii fiind lansat inca de la finele etapei precedente, cind antrenorul Vasile Simionas (ce va sta si simbata pe banca datorita unei dispense federale, luni urmind a fi prezent la Bucuresti pentru promovarea intr-o categorie superioara de antrenor) a spus ca daca Poli repeta evolutia de la Onesti va bate si la Braila. Motive de satisfactie exista si in ceea ce priveste lotul de jucatori, ferit de indisponibilitati.
Poli s-a gindit si la amanunte care ar putea impieta buna pregatire a partidei. De aceea, iesenii vor sta in aceasta noapte la Galati, deplasarea la Braila urmind a fi facuta miine dimineata. Nici detaliile nu au fost lasate la voia intimplarii, vicepresedintele Pavel Hodea facind rost de un rind de echipament rosu, pentru evitarea unor surprize neplacute. „Braila joaca, de obicei, in alb-albastru si nu putem sti ce combinatii vor alege, astfel incit sa nu putem sa evoluam in vreunul din echipamentele noastre obisnuite. Pentru evitarea oricarei posibilitati de a tensiona atmosfera, am obtinut din partea domnului Turcanu un set de echipament rosu, care ne va feri de orice surpriza neplacuta” a spus Hodea.
Nici suporterii ieseni nu au fost uitati, 4 autobuze urmind a pleca spre Braila, simbata, la ora 4.45, din fata Salii Polivalente, un alt mijloc de transport fiind destinat studentilor din campusul Tudor Vladimirescu.
Vestile din tabara Brailei sint oarecum asemanatoare, Dacia Unirea fiind increzatoare in victorie. Antrenorul Ioan Balaur, care a colaborat in sezonul trecut, la Vaslui, cu actualul presedinte al lui Poli, Marius Stan, are la dispozitie intreg lotul de jucatori, revenirea in primul 11 a mijlocasilor Iftodi, Dicu si Nicolita fiind data ca sigura. Primii doi au fost menajati etapa trecuta, iar ultimul a participat alaturi de nationala de juniori la turneul de calificare din Irlanda de Nord.
Dacia a intrat in cantonament ieri, la vila Lacramioara de la Lacu Sarat. Alte amanunte legate de meciul care va frige seria I puteti afla in numarul de miine, in avancronica partidei, care are parte de oficiali de prima mina: arbitrii sint Alexandru Tudor, Tudor Constantinescu si Eduard Ungureanu iar observator, Mircea Salomir. (Ovidiu MINEA)

Comentarii