Mergem in Superliga?

vineri, 24 septembrie 2010, 22:01
2 MIN
 Mergem in Superliga?

Cu etapa de astazi, se termina, teoretic, turneul play-out al Diviziei Nationale de rugby. Miercuri, s-a mai jucat o restanta, CSM Bucuresti cistigind cit se poate de logic la Birlad cu 49-12, dupa cum va cistiga probabil si celelalte doua restante, cea de miercuri de la Petrosani cu Stiinta si de simbata viitoare, in Capitala, cu Bucovina Suceava. Pina la cele doua restante, liderul de necontestat al seriei va juca astazi pe teren propriu cu Poli Agro Unirea Iasi, o echipa care a avut in buzunar, practic, calificarea in Superliga, dar a ratat-o din cauza unor puncte risipite pe la Birlad, Petrosani sau Suceava. Inaintea acestei caderi de cortina nici la Iasi nu se mai spera in minuni, de genul unei victorii iesene la Bucuresti, legata de o mare surpriza (i)realizabila de lanterna suceveana pe malurile Somesului. Daca nu se intimpla vreo minune, CSU Cluj va fi prezenta anul viitor in Superliga, alaturi de fortele rugbiului autohton, in timp ce iesenii vor continua sa se cutreiere terenurile din Birlad si Suceava, in ideea ca la anul vor fi capi de serie numarul 1 la promovare, daca bineinteles nu vor aparea prin zona echipe cu finantari de ultima ora, care sa ia din nou fata stravechiului rugby iesean.

Minunea amintita in paragraful anterior ar putea veni, dar nu de la Bucuresti, ori de la Cluj, ci de unde ne asteptam mai putin, adica de la Arad. Echipa CSU "Aurel Vlaicu" din orasul de pe Mures a pierdut intr-un meci restanta din seria play-off cu 14-17 la Timisoara, ceea ce a condus la confirmarea unor zvonuri care circula de mai mult timp pe acolo. Conform www.rugby.ro, finantatorul echipei aradene, Dan Dinu, a hotarit sa-si retraga sprijinul pentru echipa: "Obiectivul propus nu s-a realizat. N-am investit sute de mii de euro pentru un loc V", este motivatia omului de afaceri timisorean, care doreste sa-si mute banii la rivala de pe Bega, RCM Timisoara. In consecinta, zece jucatori valorosi de la Arad sint decisi sa-si urmeze patronul la Timisoara, printre acestia numarindu-se internationalii Fercu, Calafeteanu si Burcea. N-ar fi exclus ca rugbiul aradean sa supravietuiasca, prin gasirea unui nou sponsor, dar n-ar fi exclus nici ca echipa sa se desfiinteze, caz in care Poli Agro Unirea si-ar gasi un loc sub soarele Superligii. Daca exista unii care nu se vor bucura de raul altora, putinii suporteri ieseni ai rugbiului vor exulta de fericire in asemenea situatie.

Pina a se limpezi situatia de la Arad mai este mult timp. Deocamdata sa mai amintim ca in afara de partidele de la Bucuresti si Cluj se mai joaca astazi meciul RC Birlad – Stiinta Petrosani, iar acolo sus, in frunte, se joaca semifinalele campionatului, Steaua – Farul si Stiinta Baia Mare – Dinamo, prima putind fi urmarita de la ora 11:00, pe DigiSport

Comentarii