In genunchi pe coji de nuca!

vineri, 20 mai 2011, 22:13
4 MIN
 In genunchi pe coji de nuca!

Unirea: Pascal – Bilu, Camara, Potopea, Oprea – Spataru, Militaru, Pleniceanu (’77 – Ciofu), Boboc – Stanciu (’85 –  Cimpeanu) – Muresan (’70 – Himcinschi). Antrenor: George Rotaru.

CSMU: Alexeev – Cretu, Muth, Avramia, Siminic – Patrascu (’50 – Drida) – Gado (’46 – Herghelegiu), Tudor, M. Florea (’75 – Badic), Ghiceanu –  Kamara. Antrenor: Adrian Falub.

Cartonase galbene: Spataru (’90) – Siminic (’78), Tudor (’90).

Arbitri: Teodora Albon (Cluj); Marius Balan (Dej), Emil Cristea (Arad).

1-0, min. 11: Muresan profita de o iesire hazardata a lui Alexeev si de indecizia stoperilor ieseni si inscrie de la 8 metri;

2-0, min. 35: actiune a lui Spataru, pe dreapta, mingea ajunge la Boboc, sutul acestuia este deviat de Alexeev, iar Muresan, aflat in ofsaid, in careul mic, finalizeaza lejer.

Prin modul in care s-a prezentat in prima repriza a meciului de la Alba Iulia, CSMU Politehnica a alimentat din plin zvonurile lansate inaintea partidei, care sustineau ca iesenii nu se vor omori cu firea intr-un meci foarte important pentru gazde. Chiar daca golul doi a fost inscris din ofsaid, rezultatul la pauza este pe deplin justificat, tinind cont de aspectul jocului, care a curs intr-un singur sens, spre poarta lui Alexeev. Cu toate ca are partea sa de vina la primul gol, portarul rus, neprotejat de fundasi, a avut trei interventii de exceptie, care au limitat scorul. Poli a aratat, palid, ca exista in ofensiva abia dupa minutul 50, cind Unirea a devenit mai prudenta, iar jocul s-a mai echilibrat. Partida nu s-a relansat insa, din cauza lentorii cu care oaspetii construiau, CSMU necreindu-si nici o ocazie clara de gol, dar si arbitrului, care le-a refuzat iesenilor un penalty clar!

Filmul jocului

min. 10: Muresan suteaza pe linga poarta din lateral stinga; min. 11: 1-0 pentru Unirea; min. 15: Pleniceanu suteaza pe linga poarta; min. 17: Muresan, ramas singur cu Alexeev, suteaza in portarul iesean; min. 23: sutul lui Pleniceanu este deviat de Alexeev de sub bara in corner; min. 30: portarul Politehnicii respinge cu piciorul sutul din unghi trimis de Muresan; min. 35: Unirea duce scorul la 2-0; min. 47: Alexeev il blocheaza in doua rinduri pe Muresan, in careul mic; min. 48: primul sut pe poarta a lui Poli, trimis de Florea, Pascal prinde cu lejeritate; min. 58: Camara comite hent in careu, insa arbitrul nu acorda penalty; min. 59: sut Florea de la 20 metri, peste poarta; min. 67: Ghiceanu trimite peste poarta, de la 8 metri; min. 83: sutul lui Boboc de la 7 metri este prins de portar, pe contraatac Kamara suteaza slab, din unghi; min. 87 – "bomba" Cimpeanu, de la 25 metri, pe linga bara.

Grozavu, in tribuna

^ Leontin Florian Grozavu, cel care a batut palma cu sefii CSMU Politehnica pentru preluarea postului de manager general, a ajuns vineri seara la Alba Iulia, el discutind cu mai multi oficiali ieseni. Grozavu a asistat simbata la meci, sosirea sa in Iasi, pentru semnarea contractului cu Poli, fiind prevazuta a avea loc luni. ^ Portarul Politehnicii, Balan, a fost convocat in premiera in acest an in lotul de 18, el fiind rezerva la Alba Iulia. ^ Gado a revenit la oaspeti dupa accidentarea suferita in timpul meciului amical cu Otelul Galati, partida disputata inaintea jocului de la Slatina. ^ Gazdele au folosit pentru prima oara in acest sezon un echipament roz. Oficiali ai Unirii au justificat alegerea prin faptul ca tricourile nu erau pe placul lui Falub, tehnicianul amintit apelind doar de doua ori la ele pe vremea cind antrena la Alba Iulia. ^ Falub a fost primit cu raceala de cei circa 300 de spectatori prezenti, insa a fost aplaudat la sfirsit. ^ Primul gol al lui Muresan a pus capat unei perioade de 584 minute in care Unirea nu marcase! Pentru Rotaru, a fost prima victorie ca antrenor, Unirea pierzind celelalte trei jocuri in care a fost condusa de fostul portar. ^ O alta premiera la gazde a fost semnata de Muresan, care a reusit prima "dubla" in acest sezon. Atacantul Unirii l-a taxat la final pe Falub: "Golurile reprezinta o dedicatie speciala pentru Falub, pentru ce mi-a facut cind am jucat in Liga I (n.r. – fotbalistul fusese marginalizat de actualul antrenor al CSMU)". ^ Fostul jucator al FC Politehnica, Mircea Oprea, care joaca mijlocas ori atacant, a fost folosit fundas stinga, in locul internationalului de juniori Giurgiu. "Aveam nevoie de experienta in aparare. In plus, Giurgiu a venit obosit de la lotul de juniori" si-a motivat decizia Rotaru. Antrenorul gazdelor, care nu a venit la conferinta de presa, a mai spus ca "e o pura coincidenta faptul ca primul meci pe care l-am cistigat cu Unirea este impotriva lui Falub".

Declaratiile tehnicienilor

Adorian Himcinschi (antrenor secund, Unirea): "Am avut mare nevoie de un joc bun, pentru a obtine punctele puse in joc. Baietii au avut o atitudine pozitiva si s-au impus pe merit. Daca batem pe UTA, nu mai depindem de nimeni si ne salvam. E o placere sa-ti revezi fostii colaboratori, insa ii vezi si cu mai mare drag daca reusesti sa-i bati!"

Adrian Falub: "Am facut un meci slab, Alba a meritat victoria. Locul in clasament nu ne-a dat motivatia de care aveam nevoie. Sint ingrijorat vizavi de modul in care ne-am prezentat. Mai sint doua etape, dupa aceea tragem linie si pregatim sezonul urmator". (H.D.A.)

Comentarii