N-a lipsit mult sa-i batem

miercuri, 29 august 2001, 23:00
3 MIN
 N-a lipsit mult sa-i batem

Poli: Cimpeanu – Gheban, Petrache, A. Ilie, C. Ilie (’78 Cristea), Danut Munteanu – Bozianu (’46 Dragoi), Andrus, Condurache (’46 Dobrea), Tiron – Brighiu.
Foresta: Ciubotaru – Buzea, Daniel Munteanu, Ciobanu, Bernard, Minescu – Botan (’86 Amarandii), Schiopu, Brujan – Pacurar (’70 Dima), Andries (’90 Marta).
Arbitri: I. Serea (Focsani); V. Burga (Focsani), Irina Mirt (Botosani).
1-0, min. 13: centrarea lui Condurache a fost reluata de Andrus, cu capul, din plonjon;
1-1, min. 45 : Botan a transformat o lovitura libera de la 18 metri;
1-2, min. 66: lansat de Schipou, Andries a finalizat din careu.
3000 de ieseni la un meci de Cupa, jucat in mijlocul saptaminii, suportind si capriciile unei ploi care parca incerca din cind in cind sa potoleasca spiritele prea incinse, nu s-au mai vazut de mult in Copou! Din nefericire pentru numeroasa asistenta, drumul spre casa a fost din nou trist, Poli Unirea ratind sansa de a readuce aminte gazonului lui "Emil Alexandrescu" cum este sa fie calcat de crampoanele unor jucatori de prima liga. Foresta a invins meritat la capatul unui meci in care superba daruire a gazdelor nu a putut compensa diferenta de valoare.
Clocotul a aparut inca inainte de a incepe meciul. Si era normal sa fie asa! La oaspeti redebuta pe banca tehnica Silviu Stanescu, cel care i-a pus practic capat carierei de jucator al tehnicianului gazdelor, Adrian Kereszy. Un fel de debut se inregistra si in tribuna oficiala, acolo unde a stat proaspatul "creier fotbalistic" al lui Poli, Vasile Simionas. Pe gazon, imbracati in culorile padurii, negru-verde, erau si doi oameni ("secundul" Narcis Ciocirlan si Botan) pentru care iarba verde de acasa se traduce inca prin Copou. Capacul peste oala sub presiune venea din partea dorintei gazdelor de a sterge din memoria suporterilor debutul nefast din campionat. Si a inceput meciul!
Chiar daca au intrat pe teren cu un singur virf, iesenii au avut initiativa surprinzind o echipa ce a pierdut fata de lotul de A, de anul trecut, doar pe Semeghin si D. Gavrilescu. Dupa un cap aiurea a lui C. Ilie, golul superb al lui Andrus a cazut parca firesc; oaspetii isi aduc repede aminte de staiful pe care-l poarta si echilibreaza jocul. De egalat nu egaleaza insa ca urmare a uneia din actiunile frumos construite din care, de pilda, a aparut bara lui Buzea (’18), ci in urma singurei erori majore din prima repriza a arbitrului Serea, care a acordat lejer o lovitura libera in ultimul minut al primei reprize, prilejuindu-i lui Botan sa arate degetul la gura fostei sale galerii care i-a adresat multe cuvinte de dulce.
Maturitatea oaspetilor s-a simtit si imediat dupa pauza, iesenii preluind initiativa abia dupa ce pe tabela se scrisese 1-2 in urma unei gafe a lui C. Ilie. Crisparea si ghinionul s-au opus insa crearii problemelor legate de vizibilitate in prelungiri asa ca in 16-imi s-a calificat Foresta. Iesenilor care, contrar obiceiurilor, nu au fluierat deloc la final nu le-a ramas decit sa spere ca in tonomatul jocurilor va fi introdusa pina la urma si o fisa cistigatoare!
Declaratii dupa meci
Silviu Stanescu: "M-a frapat la modul cel mai placut replica lui Poli care au etalat un joc deosebit de agresiv. Nici noi nu aveam un moral foarte bun insa sper sa raminem in cursa pentru atingerea obiectivului pe care-l avem, promovarea" . + Adrian Kereszy: "Plusul de experienta a unei foste divizionare A si-a spus cuvintul, oaspetii cistigind pina la urma pe merit. Cresterea in jocul nostru se vede insa si daca o tinem tot asa cred ca nu ne va putea opri nimeni in campionat. Remarc daruirea baietilor dar trebuie sa spun ca pentru C. Ilie trebuie gasit un inlocuitor". + Vasile Simionas: "Diferenta de valoare intre lotul nostru si cel al oaspetilor, cel mai bun din divizia B si-a spus cuvintul. Totusi am pierdut pe doua greseli, prima de arbitraj care a inventat faultul de la golul egalizator si a doua a lui C. Ilie. Oricum am jucat mai bine decit cu Darmanestiul ". + Gheorghe Nichita (presedinte CA Poli): "Trebuie neaparat sa intarim lotul. Sintem in discutii cu State de la Galati, Stamate de la Onesti, Florin Dan si fratele mai mic al lui Sinmartean de la Gloria Bistrita" . (Ovidiu MINEA)

Comentarii