N-a tinut cirpeala

joi, 27 mai 2004, 23:00
2 MIN
 N-a tinut cirpeala

Irlanda: Given – Finnan, O’Brien, Cunningham, Maybury – Miller, Roy Keane, Holland, A. Reid (’78 – Rowlands) – Morrison, Robbie Keane. Antrenor: Brian Kerr.
Romania: Lobont (’46 – Stelea) – Radoi (’84 – Constantin), Iencsi (’90^2 – Barcauan), Ghionea, Dancia (’78 – P. Marin) – Dumitru, Soava (’90 ^2 – Ov. Petre), Plesan (’60 – Aliuta), Dica (’78 – Alexa) – Ganea (’87 – D. Niculae), Danciulescu (’60 – Neaga). Antrenor: Anghel Iordanescu.
1-0, min. 85: Holland, reluare dintr-o bucata, in urma unei centrari perfecte a lui Morrison
Din nou fara vedete, echipa Romaniei a infruntat o formatie puternica, de data aceasta, chiar pe terenul ei, unde Irlanda nu a mai fost invinsa de doi ani. Evenimentul principal al partidei de pe „Landsdowne Road” a fost revenirea, pentru prima data dupa Cupa Mondiala, a „proscrisului” Roy Keane, de la care se asteptau multe. Adevaratul „chin” pentru tricolori a fost, insa, tizul Robbie, care a semanat panica in careul tricolorilor. Din fericire, Radoi, Ghionea si Iencsi s-au descurcat bine. Pentru ca meciul, desi echilibrat in prima repriza la centrul terenului, a consfintit mai multe ocazii ale „verzilor”, cea mai mare fiind cea a lui Morrisson din minutul 8. Atunci, batrinul Roy a scapat de marcajul lui Soava, a patruns pe partea stinga in careu, sutul sau in diagonala a fost destul de periculos, dar Morrison a trimis de la 2 metri, cu aproape toata poarta in fata in afara terenului. Minunea aceasta de ratare a fost precedata de un luft al lui Danciulescu, excelent deschis in careu de Ghionea. Arbitrajul de tip nordic (excesiv de permisiv) al cehului Jaroslav Jara a fost la originea multor actiuni de atac ale irlandezilor, care nu s-au sfiit a deposeda la mijlocul terenului prin interventii la limita regulamentului.
In repriza secunda, tricolorii au indraznit mai mult, desi Robbie Keane a mai ratat o ocazie chiar din start, interventia lui Stelea si, mai apoi a lui Radoi, dovedindu-se salvatoare. Dupa un sfert de ora, Iordanescu a descoperit buba de la mijlocul terenului (lipsa unui play-maker), dar cel putin deocamdata, Aliuta nu este o solutie. Insa diferenta a facut-o dorinta mai mare a verzilor de a-si apropia victoria: in timp ce „generalul” a rulat tot lotul, Brian Kerr a facut o singura schimbare. Si pentru ca zeul fotbalului nu agreaza experimentele, voleul lui Matt Holland a adus victoria Irlandei, care este, hotarit, meritata. In ceea ce-l priveste pe Iordanescu, sigur ca palmaresul i-a fost nitel zgindarit, dar, datorita ghinionului (sau norocului?) de a evolua cu un lot cirpit, a tras oarece invataminte. (Nic. G)

Comentarii